Glenkinchie 12 YO

Det er tid til endnu en aftapning i Classic Malts serien fra Diageo og denne kommer fra Glenkinchie, som er Diageos eneste tilbageværende malt destilleri i Lowlands efter de lukkede St. Magdalene/Linlithgow i 1983 og Rosebank i 1993. Da Glenkinchie startede som en Classic Malt i 1988 var det et 10 års aftapning, som kom på markedet. Den blev dog erstattet af den 12 års i 2007 og det er den, vi skal smage i dag. Uden at vide det helt præcist, så vil jeg skyde på at det meste af indholdet i denne 12 års har tilbragt sine dage på refill hogsheads.

Mere information og flere indlæg om Glenkinchie.

Glenkinchie 12 YOGlenkinchie 12 YO
Alder: 12 år
Alkohol: 43%
Koldfiltreret: Ja
Farvet: Ja

Næsen: Meget let næse. Ferskner, æbler og citroner. Nogle nødder og lidt spidset blyant. Tørrede blomster og en lille smule røg. Nedenunder kan man fornemme malten og noget kornet. Ikke en typisk Lowland næse, men det er vel også ved at være et udvandet begreb.

Smagen: Stadig frugtig, men nu er det mere bagte æbler og pærer sammen med nogle ferskner på dåse. Der er spredt lidt honning ud over frugtsalaten. Midt i paletten bliver den lidt tør og græsagtig med en del malt i smagen. Hen mod slutningen bliver den mere krydret og der er kakao, peber og vanilje.

Eftersmagen: Ret lang eftersmag med mere peber, kakao og citron.

Karakter: 80/100 (skala)

Glenkinchie er måske ikke den kedeligste af aftapningerne i Classic Malts serien, men det er udelukkende fordi at Cragganmore er i samme serie. Næsen er såmænd ganske fin, men jeg synes ikke helt at den hænger sammen med smagen og så kommer det hele til at virke lidt halvhjertet. Jeg føler heller ikke at Glenkinchie repræsenterer Lowlands som region, da den mangler den der raffinerede lethed som der foreksempel er i Auchentoshan og man kan diskutere om de ikke burde have lukket Glenkinchie i stedet for Rosebank i 90’erne. Det er der nok masser af politiske grunde til at de ikke gjorde. Men spørgsmålet er jo om jeg kan anbefale den eller ej og her må svaret være både og. Man kommer ikke langt i sin whisky opdragelse uden at have smagt hele Classic Malts serien, så selvfølgelig skal du smage den. Om der skal stå en hel flaske hjemme i skabet vil jeg lade være op til dig. Personligt ville jeg nok vælge noget andet.

Slàinte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.