Glenlivet 18 YO

Glenlivet 18 YO er toppen af kransekagen i det man vel kan kalde deres normale core range. Selvfølgelig har de både en 21 års og en 25 års i sortimentet, men disse er både prismæssigt noget dyrere og slet ikke så tilgængelige som deres 18 års. Hvad angår fade, så består den af både first-fill og second-fill bourbonfade, samt en vis andel af tidligere sherryfade. Læg mærke til at der står second-fill og ikke refill. Vi må altså gå ud fra at de bourbonfade, som bruges i denne aftapning ikke har været brugt mere end to gange.

Mere information og flere indlæg om Glenlivet.

Glenlivet 18 YOGlenlivet 18 YO
Alder: 18 år
Alkohol: 43%
Koldfiltreret: Ja
Farvet: Ja

Næsen: Meget frugtig. Overmodne æbler og pærer. Blommer og appelsin. Flødekarameller og lidt rosiner. Den er ganske lidt maltet og den har også lidt blomsternoter. Der er desuden noget, som minder mig om Earl Grey te og lidt vanilje. Den kan godt virke lidt indelukket i starten, men den åbner sig med tiden.

Smagen: I starten masser af karamel med frugt. Lidt ligesom sådan en frugtdessert, man hælder karamel over. Honning. Appelsin og rosiner. Den er cremet og fyldig. Senere i paletten kommer der nogle krydderier i form af vanilje, kanel, lidt ingefær og et lille skud peber. Den begynder at prikke i ganen og tørrer en lille smule ud.

Eftersmagen: Ret lang eftersmag med honning, vanilje og fad. Lidt mørk chokolade.

Karakter: 85/100 (skala)

Jeg ved godt at mange trækker på skuldrene af Glenlivet og jeg har da også ved mere end en lejlighed været lidt hårde ved destilleriet, men jeg synes faktisk at denne her 18 års leverer varen og lidt til. Den er som sagt lidt indelukket når lige man hælder den op i glasset, men den har et dybt, mørkt, varmt og smagfuldt hjerte, som er ret kompleks og meget tilfredsstillende. Det er sådan en dram, man kan sidde og drikke hele aftenen uden helt at bemærke, hvor meget der ryger ned. En flaske koster omkring 600 kroner og det mener jeg faktisk sagtens at den kan bære. Den får mine varmeste anbefalinger og til nybegynderne, som har været gennem det meste af det, der står på supermarkedernes hylder, så er denne flaske et fremragende næste skridt.

Slàinte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.