Glenlivet 21 YO Archive

Glenlivet 21 YO kaldes også for Archive og det skal vel symbolisere at vi her har at gøre med noget af det ældste whisky på Glenlivets lagre. Prisen afspejler i hvert fald en vis eksklusivitet og den koster næsten tre gange mere end deres normale 18 års. Selve indpakningen er da også flot og flasken bliver præsenteret i en tyk og massiv træramme. Hvad angår selve indholdet så er Glenlivet 21 YO Archive sammensat af tidligere bourbonfade og tidligere sherryfade af både amerikansk og europæisk eg i en proportion, som læner sig mere over mod sherryindflydelsen.

Mere information og flere indlæg om Glenlivet.

Glenlivet 21 YO ArchiveGlenlivet 21 YO Archive
Alder: 21 år
Alkohol: 43%
Koldfiltreret: Ja
Farvet: Ja

Næsen: Dybe sherrynoter. Mørke bær som solbær og brombær. Tørret frugt. Rosiner. En ret blomstret note i baggrunden. Der er også lidt mørk chokolade og kanel. Lidt friske frugter som for eksempel banan. Er faktisk lidt skuffet over næsen og det hjælper ikke med et par dråber vand.

Smagen: Ret meget appelsin inden at der kommer kirsebær, solbær og jordbær. Virkelig frugtig i starten og så kommer der karamel, chokolade, kanel og nødder. Lidt brændt sukker og nogle rosiner. Den prikker på tungen til sidst og endelig viser den sin alder med lidt fad.

Eftersmagen: Lang eftersmag, som er sød og krydret. Chokolade, kanel og nogle rosiner.

Karakter: 85/100 (skala)

Det er en ganske udmærket dram vi har med at gøre her. Jeg synes bare ikke at den er prisen værd. Jeg anmeldte Glenlivet 18 YO i går, som koster en tredjedel og stod det til mig så havnede der hellere tre flasker af den i indkøbsvognen. Det mest skuffende for mig er næsen, som jeg simpelthen synes er lidt tam. Smagen er derimod ganske god og det samme er eftersmagen. Hvis man vender næsen mod de udenlandske webshops, så kan den anskaffes for omkring 1.500 kroner, hvilket jeg stadig mener er alt for dyrt. Særligt når man tager i betragtning at deres 25 års kan købes for 1.850 kroner.

Slàinte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.