Glenlivet Cipher

Det er ikke mere end en lille uge siden at Glenlivet annoncerede Cipher og den er allerede begyndt at lande i de britiske butikker. Den kommer dog ikke på hylderne herhjemme før til september, så denne anmeldelse er ude i god tid. Glenlivet Cipher er lanceret som en udfordring til alle whiskydrikkere. Den kommer helt uden smagsnoter og vi ved intet om sammensætningen af fade, ud over at lige præcis denne sammensætning ikke er set før hos Glenlivet. Man kan med fordel læse mit indlæg om lanceringen, hvor jeg beskriver aftapningen mere detaljeret. Efter at have smagt den vil jeg udfylde smagshjulet som Glenlivet har lagt online for at se, hvor tæt jeg kommer på de officielle smagsnoter. Tusind tak til Whisky.dk for denne sample.

Mere information og flere indlæg om Glenlivet.

Glenlivet CipherGlenlivet Cipher
Alder: NAS
Alkohol: 48%
Koldfiltreret: Nej
Farvet: Nej

Næsen: Masser af sødme og godt med krydderier. Det første indtryk er honning og brændt sukker eller sirup. Lidt som at dufte til en pose slik eller bolsjer. Derefter noget vanilje og lidt henkogte bær. Der gemmer sig noget lakrids og nogle rosiner dernede, men det kommer først til udtryk efter noget tid. Jeg kan godt mistænke den for at indeholde nogle rødvinsfade. Rosinerne bliver mere udtalte med lidt vand og det samme gør de der bær, som efterhånden minder mere og mere om hindbær.

Smagen: I bedste Glenlivet stil er der pærer lige i starten og en del honning. Pærerne er måske ligefrem bagt med honningen. Der kommer mere sødme i form af karamel inden den bliver lidt skarp med noget ingefær og peber. Sidst i paletten falder den dog lidt ned igen med kanel og lidt bitter mørk chokolade. Den er meget cremet med masser af fylde og de 48% hjælper den godt på vej. Lidt vand dæmper skarpheden midt i paletten og det giver mere plads til den der kanel og chokoladen, som bliver lidt mindre bitter.

Eftersmagen: Lang og kraftig eftersmag. Her gemmer der sig lidt rosiner, noget kanel og mørk chokolade eller kakao.

Karakter: 88/100 (skala)

Det er altid svært bedømme alderen på sådan en aftapning og jeg er da også sikker på, at der er fade med vidt forskellig alder i. Et skud fra min side på gennemsnitsalderen vil være mellem 15 til 18 år. Jeg synes at den har meget af den kompleksitet som jeg også finder i Glenlivets normale 18 års, men her er frugtigheden skubbet lidt i baggrunden til fordel for det krydrede og søde. Jeg kan rigtig godt lide Glenlivet Cipher og jeg må indrømme, at hele setuppet taler til min indre whiskynørd. Man kan diskutere om prisen er for høj i forhold til at man køber noget ukendt, men det er vel ikke mere ukendt end den nyeste aftapning fra nogle af mere hypede destillerier, som folk jo nærmest står i kø for at få fingrene i. Jeg synes at Glenlivet skal have ros for det her projekt og når indholdet i flasken også viser sig at være godt, så er det jo bare endnu bedre. Glenlivet Cipher kan forudbestilles hos Whisky.dk til en pris på 999 kroner per flaske.

Inden vi slutter var der jo lige det der med scoren. Jeg udfyldte mine smagsnoter på cipher.glenlivet.com og resultatet blev 86%, hvilket jeg selv er meget godt tilfreds med. Det bliver spændende om der er nogen, der rammer de 100%.

Glenlivet Cipher Score

Slàinte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.