Glenlivet frigiver Cipher

Glenlivet er klar med et lille eksperiment, som skal udfordre whiskydrikkere verden over.

Glenlivet CipherGlenlivet Cipher skal betragtes som et mysterium, der skal løses. Den nye aftapning er præsenteret i en helt sort flaske og der er ingen smagsnoter eller information omkring sammensætningen af fade. Det er nemlig meningen at vi selv skal dufte og smage os frem til smagsnoterne uden på forhånd at have en forudindtaget holdning. Vi ved dog at det er en fad sammensætning, som ikke tidligere er blevet brugt hos Glenlivet.

Når man har smagt på dråberne kan man gå ind på cipher.glenlivet.com og lave sin egen smagsprofil. Der er 14 noter til næsen og 14 noter til smagen. Man skal vælge 6 af hver og ydermere definere om den enkelte note er svag, medium eller kraftig. Til sidst får man en score i procent, som viser hvor tæt man er på de officielle smagsnoter, som er skrevet af Glenlivets Master Distiller Alan Winchester. Denne score kan så deles på diverse sociale medier og senere på året bliver de officielle smagsnoter frigivet til medlemmer af The Glenlivet Guardians.

Glenlivet Cipher er tappet ved 48% og den er hverken koldfiltreret eller farvet. Der er ingen aldersbetegnelse på flasken, men det ville jo også fjerne noget af mysteriet. Det er ikke første gang, Glenlivet har forsøgt med sådan en aftapning. I 2013 frigav de Glenlivet Alpha, som også var helt uden smagsnoter og anden information.

Alan Winchester, Master Distiller hos Glenlivet udtaler:

The rise in the popularity of single malt Scotch whisky over the past 10 years means that more people than ever are actively nosing, tasting and discussing single malt Scotch whisky, which is fantastic. It is therefore a great pleasure to introduce The Glenlivet Cipher to the world as it presents a challenge for Scotch whisky fans at all levels. For the true whisky connoisseurs out there, we have combined a unique and original selection of casks to craft The Glenlivet Cipher as part of our commitment to building upon the flawlessly smooth and fruity house style of The Glenlivet

Der er i alt lavet 33.000 flasker, som kommer til salg i 25 forskellige lande med start i denne måned. Den lander dog først i Danmark i september og prisen kommer til at ligge omkring de 1.000 kroner. Mine egne smagsnoter på Glenlivet Cipher kommer online i løbet af denne uge.

Mere information og flere indlæg om Glenlivet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.