Glenlivet Nàdurra Oloroso

Glenlivet besluttede sig i 2014 for at stoppe produktionen af deres meget populære Nàdurra 16 YO og i stedet for lancerede de en stribe nye NAS aftapninger i Nàdurra serien. Den første af disse var denne Nàdurra Oloroso, som udelukkende har ligget på first-fill Oloroso sherryfade, der er lavet af europæisk egetræ. Dermed lægger den sig lige op af Aberlour A’bunadh (Aberlour er også ejet af Pernod Ricard) og Glenfarclas 105. Den bliver lavet i batches og den batch, jeg smager på i dag hedder OL0614. OL står for Oloroso og den er tappet i juni 2014. Der er også lavet en udgave af denne, der er rettet mod travel retail markedet og som er nedvandet til 48%.

Mere information og flere indlæg om Glenlivet.

Glenlivet Nàdurra OlorosoGlenlivet Nàdurra Oloroso
Alder: NAS
Alkohol: 60,7%
Koldfiltreret: Nej
Farvet: Nej

Næsen: Sherry… Masser af sherry. Det første jeg opfanger er den her brune farin/friskbagte brunsviger. Chokolade, espresso, rosiner og figner. Den er lidt tung og jordet i næsen og selvom jeg kan fornemme ganske lidt svovl lige i starten, så forsvinder det efter noget tid og bliver erstattet med masser af fad. Man fornemmer slet ikke den høje alkoholprocent, men giver man den alligevel lidt vand (og det bør man altid prøve), så dukker der tørrede abrikoser og lakrids op.

Smagen: Meget intens ankomst. Tørrede frugter, appelsiner og nelliker. Så bliver, om muligt, mere intens og krydret med kanel, mørk chokolade, bitter kaffe, kakao og lakridspulver. Meget cremet med masser af fylde og en tørhed, som kommer snigende henover hele paletten og som eksploderer til sidst. Den kan sagtens drikkes uden vand, men vand tæmmer den, uden at gøre den mindre intens, og det bliver nemmere at finde de enkelte noter.

Eftersmagen: Lang, varm og krydret eftersmag. Kanel, lakrids og fad. Meget tør og et lille skud espresso til sidst i eftersmagen.

Karakter: 88/100 (skala)

Som I sikkert kan tyde ud fra smagsnoterne, så synes jeg at det her er gode dråber. Glenlivet Nàdurra Oloroso kan sagtens være med på samme hold som både Aberlour A’Bunadh og Glenfarclas 105 uden at blive spillet af banen. Den er ganske vist lidt lettere i karakter end dem begge, men næsen er eminent og jeg elsker den tørhed, som den giver langt ind i eftersmagen. Sammenlignet med de andre to, så kræver den her forbavsende lidt vand og den er faktisk til at drikke ved fuld styrke. En flaske koster i omegnen af 500 kroner, men det er faktisk lykkedes mig at finde den til 250 kroner i Bilka og finder man den til den pris, så er der kun ét råd. Køb så mange som overhovedet muligt, for den er så rigeligt pengene værd. Selv til fuld pris synes jeg, den er pengene værd og den får mine varmeste anbefalinger, hvis man altså er fan af de her sherrymonstre.

Slàinte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.