Glenmorangie 10 YO Original

Glenmorangie har så mange spændende aftapninger på programmet at man let kan gå hen og glemme deres helt almindelige 10 års aftapning, der i følge visse kilder er den mest solgte single malt i Skotland. Den har tilbragt samtlige 10 år på en kombination af first-fill og refill bourbonfade. Den danner samtidig grundlaget for Glenmorangies serie af “Extra Matured” aftapninger. Lasanta, Quinta Ruban og Nectar D’òr er basalt set denne 10 års, der så modtager to års afslutning på forskellige fade.

Mere information og flere indlæg om Glenmorangie.

Glenmorangie 10 YOGlenmorangie 10 YO Original
Alder: 10 år
Alkohol: 40%
Koldfiltreret: Ja
Farvet: Ja

Næsen: Det er svært ikke at blive lidt overvældet af den voldsomme duft af citrusfrugter. De er meget tydelige. Masser af vilde blomster og honning. Som en blomstereng på en lun forårsdag. Smøragtig med vanilje. Æble, banan og syrlig vingummi. En ret parfumeret, men samtidig let og elegant næse, som faktisk er ganske lækker.

Smagen: Cremet fornemmelse i munden med karamel, vanilje og honning som hovedaktørerne. Frugterne er der og de er nøjagtig lige så friske som i næsen. Dejlig smag af malt og der er lidt salt og nogle mineraler i baggrunden. Sidst i paletten kommer der lidt citron og nogle nødder (måske mandler).

Eftersmagen: Lidt bitter og syrlig eftersmag med grape, honning, malt og lidt fad. Ret lang eftersmag, som ikke sådan lige forsvinder med det samme.

Karakter: 83/100 (skala)

Jeg er kæmpe Glenmorangie fan og denne 10 års er selve indbegrebet af Glenmorangie. Det er en fantastisk let, elegant og meget letdrikkelig whisky, som vi har at gøre med her. Den har en friskhed som jeg finder ganske tiltalende og så virker det hele bare godt sammensat. Jeg kender dog flere, som absolut ikke bryder sig om den og jeg tror, det er de voldsomme mængder citrusfrugt, som kan afskrække. Kombineret med sødmen kan den godt virke lidt som en lemonade. En flaske koster omkring 350 kroner herhjemme og det synes jeg er billigt for en hverdagsdram, som har en masse at byde på og som jeg synes smager fremragende.

Slàinte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *