Glenmorangie 18 YO

En nærmere inspektion af whiskyskabet afslørede at jeg havde denne 18 års Glenmorangie til at stå. Jeg har tidligere anmeldt Quinta Ruban her på bloggen og da jeg generelt er meget glad for Glenmorangie, så skal denne da også under kærlig behandling. Den er lagret på bourbonfade, hvor af cirka 30% tages fra efter 15 år for at modtage en 3 års afslutning på Oloroso sherryfade.

Mere information og flere indlæg om Glenmorangie.

Glenmorangie 18 YOGlenmorangie 18 YO Extremely Rare
Alder: 18 år
Alkohol: 43%
Koldfiltreret: Ja
Farvet: Ja

Næsen: Meget parfumeret og blomstret. Karamel og honning. Lidt sherryindflydelse, men det er ikke meget. Nogle tørre krydderier, som gør den lidt støvet i næsen og der er også en del citron eller grapefrugt. Dejlig og lidt anderledes næse.

Smagen: Kandiserede æbler, lidt citrus friskhed og en hel del honning. Lys chokolade, karamel og så er den meget cremet og voksagtig. Egentlig en dejlig smag, men jeg kan slet ikke fornemme at den skulle være 18 år gammel.

Eftersmagen: Lang og varm. Der er lidt nødder, lidt chokolade og en lille smule tobak. Der kommer også lidt fad her og den begynder så småt at vise sin alder.

Karakter: 86/100 (skala)

Den her 18 års er en dejlig rund og blid Glenmorangie. Måske lidt for rund og blid? Den er i hvert fald tæt på at blive kedelig, men sødmen, den lækre smag af chokolade og friskheden fra citrusfrugterne redder den. Hvis den var tappet ved 46% så tror jeg at den ville blive væsentlig mere interessant og måske endda score et par point mere. Man går dog ikke galt i byen her og jeg kan sagtens anbefale den.

Slàinte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.