Glenmorangie Signet

Glenmorangie Signet blev lanceret i 2008 og er en del af Glenmorangies Prestige Range, som også inkluderer 18 YO og 25 YO. Signet er en NAS whisky, men i følge Dr. Bill Lumsden, der er “Head of Distilling & Whisky Creation” hos Glenmorangie, indeholder den whisky, som er over 30 år gammel. Cirka 80% af indholdet kommer fra Glenmorangies almindelige destillat og det har lagret på en kombination af bourbonfade og sherryfade.

De resterende cirka 20% af indholdet er lavet af et destillat, som indeholder 10-20% såkaldt chocolate malt, som er mest kendt fra ølverdenen, hvor chocolate malt bruges til blandt andet stouts og portere. Chocolate malt bliver ristet hårdt og det giver malten en smag af chokolade, nødder og kaffe. Dette destillat har så lagret på en kombination af first-fill bourbonfade og helt nye fade af amerikansk eg. Her ligger det i cirka 10 år inden det bliver brugt i Signet.

Flasken og indpakningen er nærmest en hel anmeldelse værd i sig selv. Flasken er helt sort foroven og helt klar forneden, hvilket giver et flot farvespil. Proppen er tung og det er tydeligt at det hele skal udstråle kvalitet og luksus. Den gamle kassen var blank sort og låget kunne bruges til at præsentere flasken på. Den nye kasse er konstrueret af tykt sort træ og åbnes foran. Det hele er meget gennemført, men måske lidt “over the top”.

Mere information og flere indlæg om Glenmorangie.

Glenmorangie SignetGlenmorangie Signet
Alder: NAS
Alkohol: 46%
Koldfiltreret: Nej
Farvet: Ja

Næsen: Chokolade, brun farin, kirsebær og vanilje. På mange måder dufter lidt ligesom en bourbon, dog uden den der lette majs profil. Der gemmer sig også nogle sherryfade dernede. Rosiner og kanel. Appelsinskal. Måske noget kaffe. Vand frigiver honning, malt og nogle bær.

Smagen: Følger næsen meget godt. Mørk chokolade, brun farin, kirsebær og vanilje. Igen lidt ligesom en bourbon. Sirup, kanel og muskatnød. Masser af fad og her kaffen langt mere tydelig, men de sherrynoter jeg havde i næsen kan jeg ikke fornemme her. Vand dæmper sødmen og det er krydderierne og fadet som dominerer.

Eftersmagen: Ret lang og krydret eftersmag. Lidt tør i det og godt med fad. Mere chokolade og appelsin.

Karakter: 90/100 (skala)

Det er sådan noget her, som gør at man bliver opslugt af den her hobby. Det kan udmiddelbart godt lyde som om at den her bare er sød med sød på, men det er ikke hele sandheden. Det ligger ret meget kompleksitet og gemmer sig nede i den her og det er en af de her dramme, man bare kan sidde og dufte til i lang tid uden egentlig at have travlt med at smage. Når jeg siger at den dufter og smager lidt af bourbon, så skal det på ingen måde forstås negativt. Tværtimod. Det her på alle måder en fantastisk dram og hvis man har en sød tand, så kan den klart anbefales. Den er ikke billig og du kommer nok til at slippe over 1.000 kroner for en flaske, hvilket selvfølgelig er mange penge, men jeg synes at den er alle pengene værd.

Slàinte!

2 Comments

  1. Jeg vil nu mene at den whisky man har lavet af chokolademalt ikke er lavet af 100% chokolademalt (det er der heller ingen stouts/porters der er), men derimod en blanding af “normal” malt og chokolademalt. Typisk indeholder en porter stout 10-20% mørkere malttyper (crystal malt, chocolate malt mm) mens de resterende 80-90% er “alm” pale malt. Chocolate malt indeholder ingen sukker (eller næsten ingen) og tilsættes kun for smagens skyld

    Det kan altså ikke lade sig gøre at brygge en øl på 100% chokolademalt da der ikke er sukker tilstede

    Steffen 🙂

    • Aha! Så blev jeg så klog 🙂

      Nu jeg kigger efter så står der faktisk også det du beskriver. Jeg havde bare læst det som udelukkende chocolate malt og da jeg ikke kender en skid til ølbrygning var jeg lidt på bar bund.

      Tak for forklaringen min ven 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *