Glenrothes lancerer Peated Cask Reserve

Glenrothes lancerer nu en røget whisky i deres “Reserves” serie.

Glenrothes Peated Cask ReserveI forvejen har Glenrothes allerede en del aftapninger i denne serie, men ingen af dem har været røget. Det bliver der nu lavet om på med lanceringen af Peated Cask Reserve, som er afsluttet på fade fra Laphroaig og det er dermed ikke selve malten, som er røget.

Det er en vatting af tre fade fra 1992, som efterfølgende har fået en afslutning på fade fra Laphroaig og da der er lavet 1.500 flasker i første batch, så må det næsten være tre sherry butts, som der er tale om. Den er tappet ved 40% og er koldfiltreret. Den har såmænd nok også fået lidt karamelfarve.

Officielle smagsnoter fra destilleriet:

Nose: Nettles, new leather, peat, nutmeg and white wine.

Palate: Peat smokiness, light vanilla, spices and citrus peel.

Finish: Spicy and lingering.

Ronnie Cox fra Glenrothes udtaler:

A wonderful surprise. Another first! The first modern-day marriage of elegant, fruity, and, of course, mature Glenrothes with subtle but intriguing peaty mists of Islay.

Denne første batch kan udelukkende købes hos Marks & Spencer i Storbritannien til £45 for en flaske. Glenrothes siger dog at der kommer flere batches, som kommer til salg globalt, hvis første batch bliver en succes. Der skal vi dog nok ikke forvente det er whisky fra 1992, som kommer i flaskerne.

Kilde: Glenrothes

Mere information og flere indlæg om Glenrothes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.