Glenturret 10 YO

I forlængelse af mine anmeldelser af The Black Grouse Alpha Edition og The Naked Grouse synes jeg, det kunne være sjovt at anmelde noget fra Glenturret, som jo er malt rygraden i de fleste Famous Grouse aftapninger. Besøgscentret på Glenturret hedder netop “The Famous Grouse Experience” og Glenturret må siges at være det spirituelle hjem for Famous Grouse. Det er dog ikke fordi, det vælter ud med aftapninger fra Glenturret, men lidt har de da på programmet. Denne 10 YO er nok den man har nemmest ved at finde på hylderne rundt omkring, så derfor er valget faldet på den. Jeg har ikke været i stand til at finde nogen informationer om fadtyper, så det må stå hen i det uvisse.

Mere information og flere indlæg om Glenturret.

Glenturret 10 YOGlenturret 10 YO
Alder: 10 år
Alkohol: 40%
Koldfiltreret: Ja
Farvet: Ja

Næsen: Meget maltet. Citronskal, appelsinskal, tørret abrikos og honning. Et lille hint af nogle sherrynoter, men det tager lidt tid inden de ankommer. Salmiaklakrids og peber. Et par dråber vand afslører nødder og karamel. Der er dog også noget tungt over næsen. Det er næsten som om at man står og dufter til den nede i en kold og fugtig kælder.

Smagen: Friske æbler og pærer. Appelsin. Den udvikler sig over i nogle nødder, lidt brun farin og kanel. Derefter karamel og honning inden den bliver lidt bitter. Der kommer noget tørt korn eller græs og den bliver mere tung og jordet.

Eftersmagen: Sød og lidt bitter eftersmag med en ganske fin længde.

Karakter: 78/100 (skala)

Jeg købte denne flaske for 240 kroner på tilbud og jeg havde faktisk ikke forventet mig det store af den. Første gang jeg åbnede den blev mine værste anelser bekræftet. Den duftede og smagte bare bittert. Jeg var dog ikke parat til at give op, så jeg tog proppen af flasken og gik i seng. Næste dag var jeg fast besluttet på at give den endnu en chance og stor var min overraskelse, da jeg fik hældt en helt anden dram op i glasset. Nu var den lige pludselig mere interessant og spændende uden dog på nogen måde at springe rammerne.

Min pointe her er at Glenturret 10 YO er en meget indelukket og speciel dram første gang man smager den. Den skal have lov til at udvikle sig, både i flasken og i glasset. Hvis man giver den lidt opmærksomhed, så får man faktisk en ganske fin oplevelse uden at man dog falder på halen. Normalprisen er omkring 325 kroner for en flaske og det er måske lige lidt mere end den faktisk kan bære og til den pris har jeg umiddelbart lidt svært ved at anbefale den. Det skulle da lige være for at blive den oplevelse rigere. Den er dog ikke for begynderen og man må ikke give op efter de første par glas.

Slàinte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.