Grant’s Family Reserve

Grant’s er en af verdens bedst sælgende skotske whiskyer og serien består af en hel række blends, hvor standardaftapningen Grant’s Family Reserve er den absolut mest solgte. Den består af mere end 20 forskellige malt whiskyer, som så er spædet op med grain whisky fra Girvan. Vi skal nok ikke regne med at whiskyen er meget mere end tre år gammel, men den har også hjemme på den nederste hylde i supermarkedet.

Mere information og flere indlæg om Grant’s.

Grant's Family ReserveGrant’s Family Reserve
Alder: NAS
Alkohol: 40%
Koldfiltreret: Ja
Farvet: Ja

Næsen: Bitre undermodne æbler og pærer. Masser af korn og lidt malt. Nogle nødder sammen med lidt karamel. En lille smule røg, men det er meget lidt. Utrolig let næse, som heller ikke er særlig kompleks og med lidt vand bliver den mere kornet og endnu mindre kompleks. Dermed ikke sagt at det er en dårlig næse. Der er bare ikke ret meget af den og det er tydeligt at der er meget grain whisky i denne blend.

Smagen: Frugtig og kornet. De grønne frugter er lidt mere modne nu end de var i næsen. Lidt vanilje, lidt karamel og hen mod slutningen af paletten noget salt og lidt af den der røg, man kan fornemme i næsen. Med vand bliver den igen mere kornet og man fornemmer røgen mere tydeligt, selvom der stadig ikke er meget af den. Den bliver også mere cremet af vand og i det hele taget føles det som om at den vågner lidt op. Det hele er dog desværre lidt bittert

Eftersmagen: Uden vand er der næsten ingen eftersmag. Lidt maltsødme måske. Igen bliver den bedre med vand. Eftersmagen med vand er længere og det føles som om at den har mere krop. Nu er der pludselig også nødder og lidt af den der røg.

Karakter: 70/100 (skala)

Der er vist ingen grund til så mange ord her. Jeg har smagt værre blends, men jeg har godt nok også smagt mange bedre blends. Den er på ingen måde udrikkelig ren, men jeg vil helst være fri. Den skal bruges i drinks eller cocktails og kun indtages rent, hvis man sidder fanget i en turistfælde i udlandet og der absolut ikke er andet.

Slàinte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.