Hazelburn 12 YO

Denne Hazelburn 12 YO kom på markedet i 2010 og har udelukkende lagret på sherryfade. Det er kun omkring 10% af Springbanks produktion, der bliver destilleret tre gange og dermed bliver til Hazelburn. Den første dråbe Hazelburn blev destilleret i 1997 og den første aftapning, en 8 års, kom på markedet i 2005 og det varer forhåbentlig ikke længe inden vi ser en 15 eller 18 års Hazelburn.

Mere information og flere indlæg om Hazelburn.

Hazelburn 12 YOHazelburn 12 YO
Alder: 12 år
Alkohol: 46%
Koldfiltreret: Nej
Farvet: Nej

Næsen: Appelsin og citron er det første jeg fornemmer. Lidt græs eller hø. Salt, karamel, chokolade og en smule tobak. De sherryfade, som er brugt er vist primært refill. Der er lidt kanel og lidt tørrede frugter, men det er ikke overvældende. Ganske fin næse.

Smagen: Meget cremet. Karamel, appelsin og kandiserede frugter. Nogle nødder og lidt kanel, som er fint kombineret med både lys og mørk chokolade. Igen lidt våd tobak og noget græs.

Eftersmagen: Mellemlang eftersmag med citron, chokolade og nødder.

Karakter: 86/100 (skala)

Den her Hazelburn er farlig nem at drikke. Det faktum at den er destilleret tre gange gør den naturligvis mild og venlig, men det er ikke på den vanlige måde som vi ser det med irske whiskeyer eller Lowland whiskyer som Auchentoshan. Selvom den er mild og venlig, så er der alligevel noget klassisk Springbank over den. Om det er den lidt saltede karakter eller den der lidt jordede fornemmelse skal jeg ikke kunne sige. Jeg ved bare at den er der. Sherryfadene er dejligt underspillede og man kan stadig smage den originale karakter fra destillatet. Jeg kan klart anbefale alle at prøve den her. Prisen ligger lige under 600 kroner for en flaske.

Slàinte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.