Hedonism Quindecimus

Den allerførste aftapning som Compass Box lancerede da de startede i 2000 var Hedonism, som er en blend af forskellige skotske grain whiskyer. I forbindelse med deres 15 års jubilæum her i 2015, frigav de et begrænset oplag af denne Hedonism Quindecimus. Indholdet er grain whisky fra fem forskellige destillerier og alt whisky er over 20 år gammelt. Det hele har lagret på tidligere bourbonfade og der er i alt frigivet 5.689 flasker.

Mere information og flere indlæg om Compass Box.

Hedonism QuindecimusHedonism Quindecimus
Alder: NAS
Alkohol: 46%
Koldfiltreret: Nej
Farvet: Nej

Næsen: Ret voldsom i starten. Der er noget alkohol, som lige skal brænde af. Derefter masser af træ, som giver noter af kokosnød og vanilje. Friskbagt brød. Kardemomme. Ananas og mandarin. Meget sød og krydret næse, som man sagtens kan bruge lang tid på.

Smagen: Det søde og det krydrede fortsætter i paletten. De tropiske frugter er der og igen synes jeg,  det er ananas og mandarin. Lidt mere brødsmag og også noget kanel sammen med vaniljen. Lidt karamel, honning og lys chokolade.

Eftersmagen: Lang eftersmag fyldt med krydderier. Kokosnødden vender tilbage og det samme gør kanelen. Skøn eftersmag.

Karakter: 89/100 (skala)

Hvis bare alt single malt smagte så godt som denne. Der er vildt meget kompleksitet i denne grain whisky og endnu en gang beviser John Glaser fra Compass Box at han kan sit håndværk. Jeg er helt vild med denne aftapning og ville ønske at den var en del af deres faste sortiment, men den almindelige Hedonism er nu også en ganske fremragende whisky. Hvis man er villig til at betale over 1.000 kroner for en grain whisky, så er det bare med at få købt denne mens tid er. Den er fremragende!

Slàinte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.