Highland Park 18 YO

I dag skal smage den fabelagtige 18 års udgave af Highland Park. Den har udelukkende lagret på sherryfade af primært europæisk eg og omkring 45% af disse er first-fill. Lad os komme i gang!

Mere information og flere indlæg om Highland Park.

Highland Park 18 YOHighland Park 18 YO
Alder: 18 år
Alkohol: 43%
Koldfiltreret: Ja
Farvet: Nej

Næsen: Hvor skal man begynde henne? Masser af tørrede frugter. Rosiner og figner. Brændte mandler. Mørk sirup, men også nogle vilde blomster og vanilje. Det hele er indrammet af den der unikke underspillede søde røg, som dufter lidt af brændt honning, lidt af gammel tør tobak og lidt af tørrede blomster. Det er svært at finde en standard aftapning med en næse, der er så fuldendt som denne her.

Smagen: Sød og meget delikat. Igen masser af sherrynoter og en rund nøddeagtig fornemmelse i munden med chokolade, rosiner og karamel. Det hele virker dog lidt passivt og man undrer sig over, hvornår der sker noget. Efterhånden bliver den dog lidt krydret og ens gane tørrer lidt ud. Man fornemmer kanel og vanilje. Det er dog ikke før at man beslutter sig for at synke at eksplosionen sker. I det øjeblik at den ryger ned i halsen, så kommer den søde og tørre røg frem. Den tørrer din mund ud og mundvandet begynder lige så stille at forme sig. Eminent!

Eftersmagen: Lang eftersmag med masser af røg og varme. Lidt krydret med kanel og peber. Masser af fad i eftersmagen.

Karakter: 92/100 (skala)

Jeg er ikke bange for at give Highland Parks 18 års aftapning en karakter over 90. Den er intet mindre end fremragende og alle, som kan lide whisky skylder sig selv at prøve den. Selvfølgelig findes der bedre whisky derude, men til prisen er den næsten umulig at slå og den er næsten fejlfri. Min eneste anke skulle måske lige være at den gerne måtte være tappet ved 46%, så vi undgik den koldfiltrering. Denne whisky er et mesterværk og en af de der små perler, som minder én om, hvorfor vi elsker denne hobby så højt. En flaske koster omkring 700 kroner på det danske marked, hvilket er vanvittigt billigt. Jeg har dog hørt rygter om, at der skulle komme ret store prisstigninger inden længe, så det kan være at vi skal skynde os at købe forsyninger til barskabet. Dén her ønsker man ikke at løbe tør for!

Slàinte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.