Highland Park Freya

Vi fortsætter anmeldelserne af Highland Parks Valhalla Collection og den tredje udgivelse i serien var Freya, som udkom i 2014. Ligesom Loki er det en 15 års aftapning, men Freya har, meget ulig Highland Park, udelukkende lagret på first-fill bourbonfade for at skabe en lettere og mildere whisky. Dette er gjort for at reflektere Frejas milde, blide natur og hendes femininitet. Freja var dog også en kriger, ligesom de andre nordiske guder, og dette element er repræsenteret i den røg som whiskyen indeholder. Som en lille sjov sidenote kan det nævnes at det meste af whiskyen i Freya har været lagret i Glasgow og ikke på Orkney, da det faktisk var meningen at det skulle bruges i blends. Da man smagte på fadene blev man dog enige om at de var for gode til at ryge i blended whisky. Der blev i alt frigivet 19.000 flasker af Freya. Tusind tak til Whisky.dk for samples.

Highland Park skriver følgende om Freya:

For the third release in the acclaimed Valhalla Collection, Highland Park has turned its attention to the mesmerising Norse Goddess of Love, Freya. Continuing the tradition of reflecting the character and qualities of the Norse Gods in the whisky itself, Freya’s intriguing allure and feisty personality has inspired a full, rich and complex single malt with a lingering beguiling finish.

Mere information og flere indlæg om Highland Park.

Highland Park FreyaHighland Park Freya
Alder: 15 år
Alkohol: 51,2%
Koldfiltreret: Nej
Farvet: Nej

Næsen: Ligesom der findes sherrybomber, så findes der også vaniljebomber og Freya er en af dem. Vaniljen nærmest springer ud i hovedet på én. Tropiske frugter som banan, ananas og mango. Danskvand med citron. Fad og spidsede blyanter. Den er let røget og dufter også lidt jordet med et hint af tobak. Meget frisk og sød/syrlig næse.

Smagen: Hun starter blidt og sødt. Karamel, vanilje og honning. Flere tropiske frugter og dejlig cremet. Der er en smule røg som først rigtig viser sig midt i paletten og det friske element bliver lidt mere pebret og krydret. Lidt mynte er der også.

Eftersmagen: Mellemlang eftersmag, som er frisk og sød med et element af røg og tobak.

Karakter: 86/100 (skala)

Jeg synes bestemt ikke at Freya er lige så god som Thor og Loki. Sådan en ren bourbonlagret Highland Park er meget anderledes i forhold til hvad vi er vant til og selvom jeg sagtens kan se referencen til Freyas natur i smagen, så synes jeg bare ikke at profilen umiddelbart passer til Highland Park. Den mangler den der elementære dybe og jordede smag, som normalt fascinerer mig. Dermed ikke sagt at det er nogen dårlig dram, for det er det ikke. Jeg synes bare at den falder lidt for meget uden for rammerne.

Slàinte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.