Highland Park Loki

Andet afsnit i serien om Highland Parks Valhalla Collection er Loki, der blev frigivet i 2013 som den anden i rækken og som naturligvis er opkaldt efter Loke. Hvor den tidligere Thor var en 16 års aftapning er Loki en 15 års aftapning. For at afspejle Lokes karakter skabte Highland Park en whisky, hvor der ikke rigtig var sammenhæng mellem næsen og smagen. Den skulle altså være tvetydig ligesom Loke selv. Der blev i alt frigivet 21.000 flasker af Loki. Tusind tak til Whisky.dk for samples.

Highland Park skriver følgende om Loki:

One of the most complex characters in Norse mythology, Loki constantly challenges the gods, questioning their order and hierarchy within Asgard. Yet with every treacherous situation he engineers, his actions ultimately create heroes amongst the other gods. Like its namesake, this whisky is unpredictable and impulsive, echoing the formidable weather of the Orkney Islands. It is a single malt which is both dynamic and energetic, with constantly evolving flavours and a fiendish inner complexity.

Mere information og flere indlæg om Highland Park.

Highland Park LokiHighland Park Loki
Alder: 15 år
Alkohol: 48,7%
Koldfiltreret: Nej
Farvet: Nej

Næsen: Læder, vådt træ, træspåner og våde blade. Tobak. Det er lidt svært at forklare, men forestil dig en gåtur i skoven en våd efterårsdag. Grapefrugt, tørrede æbler, appelsinskal og kakao. Den er samtidig meget mineralsk og der er slet ikke den der normale Highland Park røg. Den dufter noget ældre end den egentlig er.

Smagen: Meget frugtig i starten. Ikke de klassiske sherrynoter, men en blanding af alt muligt andet sødme. Ananas, bær, appelsin og meget andet. Lidt rosiner måske. Midtvejs i paletten bliver du overfaldet af en underlig jordet røg, som smager gammelt og som er ret voldsom. Den prikker på tungen og overdøver alt andet. Når den så har lagt sig, så kommer der lakrids, vanilje, peber og den bliver lidt mineralsk. Det er klart en whisky, som skal blive længe på tungen.

Eftersmagen: En lang lækker eftersmag med tobak, kanel og chokolade.

Karakter: 90/100 (skala)

Det er noget af en omvæltning efter lige at have smagt Thor. Det her er ikke Highland Park som vi kender det og i det her tilfælde skal det forstås positivt. Næsen dufter meget ældre end 15 år og smagen overvælder dine smagsløg på den lækreste måde. Jeg er faktisk mere vild med Loki end med Thor og det er nok mest fordi at den er så anderledes som den er. Thor kunne i teorien være en hvilken som helst Highland Park aftapning, hvor Loki er helt sin egen. Det er endnu et flot stykke arbejde af Highland Park og endnu engang skal vi huske at lade whiskyen tale for sig og så glemme indpakningen, prisen og alt det andet. Jeg er ikke bleg for at give Loki 90 point. Det fortjener den!

Slàinte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.