Highland Park Odin

Den fjerde og sidste aftapning i Highland Parks Valhalla Collection var Odin, som udkom i 2015. Odin var på mange måder de nordiske guders overhoved og derfor har Highland Park valgt at tappe Odin i en sort flaske og givet ham en sort træramme. Odin er 16 år gammel og har lagret på first-fill og refill sherryfade af europæisk eg. Dette skulle gøre whiskyen intens, kraftig og kompleks og dermed reflektere Odins natur. Der blev i alt frigivet 17.000 flasker af Odin. Tusind tak til Whisky.dk for samples.

Highland Park skriver følgende om Odin:

Highland Park Odin represents a single malt Scotch whisky worthy of its namesake – the formidable and commanding ruler of Asgard. Its intense complexity ensures this final release is deserving of its rightful place at the head of the Valhalla Collection.

Mere information og flere indlæg om Highland Park.

Highland Park OdinHighland Park Odin
Alder: 16 år
Alkohol: 55,8%
Koldfiltreret: Nej
Farvet: Nej

Næsen: Umiddelbart mere røget end de andre i serien. Masser af kanel og sherry. Figner, dadler og rosiner. Chokolade. Overmodne frugter som for eksempel banan og appelsin. Røget kød. En lille smule svovl, men ikke noget, som generer mig. Bålet er altid lige foran dig og den dufter mineralsk og jordet. Fantastisk dyb og kompleks næse, der bare bliver bedre og bedre med tiden.

Smagen: Sherry, sherry og mere sherry. Vi starter med den brune farin, rosinerne og så videre. Meget sød lige i starten, men røgen er der med samme og den bliver der hele vejen gennem paletten. Ingefær, peber, mørk chokolade, appelsin og honning. Det er ikke fordi, den tørrer ganen ret meget ud. Det hele er meget cremet og kontrolleret, men med masser af røg og kraft bag.

Eftersmagen: Lang eftersmag med våd tobak og kakao. Det hele afslutter lidt bittert på den gode måde.

Karakter: 91/100 (skala)

Odin markerer afslutningen på Valhalla serien og det gør han med et brag. Den bedste næse i Valhalla serien tilhører uden tvivl Odin og der er masser af saft og kraft i paletten. Der er ikke uden grund at Odin var asernes overhoved og whiskyen, som er opkaldt efter ham er mindst lige så mørk og dyb som Odin selv. Hvis man skulle ønske sig noget mere, så ville det være en lidt mere kompleks eftersmag med lidt sødme, men på den anden side så er både næsen og smagen ret søde i sig selv, så måske det ville harmonere dårligt.

Jeg ved godt at jeg har sagt det tidligere, men det tåler en gentagelse. Uanset hvad man mener om Highland Parks Valhalla serie med dertil hørende indpakning, markedsføring og hype, så kan man ikke benægte at whiskyen inde i flaskerne har været af meget høj kvalitet og det synes jeg at Highland Park fortjener ros for. De fortjener også ros for at skrive en alder på flaskerne og ikke bare lave en serie af NAS whiskyer. Det er svært at kåre nogen af de fire aftapninger som den bedste, men det er alligevel Odin og Loki, som jeg har været mest begejstret for. 

Slàinte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.