Highland Park præsenterer Ice

Highland Park er klar med efterfølgeren til deres meget populære Valhalla serie og den første aftapning hedder Ice.

Highland Park IceHvordan følger man bedst op på en succes? Ved at skabe endnu en succes og det er netop, hvad Highland Park håber at gøre med deres nye serie, der stadig har rødder i den nordiske mytologi og som hylder verdens skabelse. I følge nordisk mytologi er der ni riger:

  • Asgård – Asernes rige
  • Vanaheim – Vanernes rige
  • Alfheim – Lysalfernes rige
  • Midgård – Menneskenes rige
  • Svartalfheim – Svartalfernes rige
  • Nidavellir – Dværgenes rige
  • Jotunheim – Jætternes rige
  • Niflheim – Tågernes rige
  • Muspelheim – Ildens rige

Den første aftapning hedder Ice og repæsenterer Niflheim, som er tågernes rige og det koldeste rige i nordisk mytologi. Den kommer i en trækasse, der er formet som et isbjerg og flasken er naturligvis blå. Når der er ni riger, så går jeg ud fra at der også kommer ni aftapninger. Hvis rygterne passer, så bliver den næste Fire og den skal naturligvis repræsentere Muspelheim. Det kunne også være at der kom ti aftapninger og at den sidste så var Yggdrasil, som er verdenstræet eller livstræet, der binder alle rigerne sammen. Men det er alt sammen gætterier. Det kan også være at der kun kommer Ice og Fire.

Highland Park Ice er tappet ved 53,9% og den er hverken koldfiltreret eller farvet. Den er 17 år gammel, den har tilbragt alle sine år på first-fill bourbonfade og profilen minder dermed om Freya.

Officielle smagsnoter fra destilleriet:

Nose: Resplendent aromas of cool, fresh pineapple and ripe mango sorbet come to life in this celebration of glacial character. Silvery shards of smoke give way to the frosty kick of root ginger.

Palate: Like the Ice Giants themselves, the palate is powerful yet mellifluous. In true Highland Park style, the combination of an argent, misty peat smoke is intertwined with pearly iridescent vanilla seeds and overtones of molten orris root.

Finish: Beautifully balanced, the creamy, rich, oily finish snowballs into long lingering woodiness and dry, feverish spices, providing a scintillating and harmonious whisky to savour.

Der er lavet 30.000 flasker og den begynder at komme på markedet i løbet af marts måned. Den lander ikke i Danmark før sidst i april eller starten af mej og prisen lander nok omkring 2.100 kroner for en flaske.

Mere information og flere indlæg om Highland Park.

2 Comments

  1. hvad koster en 40år Whiskyflasker Highland park

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.