Highland Park Thor

Jeg har været så heldig at komme i besiddelse af et komplet sæt samples af Highlands Parks Valhalla Collection og jeg vil derfor smage alle fire aftapninger over de næste par dage. Vi starter med Thor, som var den første aftapning. Den blev frigivet i 2012 og skabte en hel del debat. Prisen for en flaske var £120 og det mente mange var alt for meget for 16 år gammel whisky. Derudover var indpakningen meget ekstravagant og bestod af en stor, tung holder af træ, som minder om et vikingeskib. Ikke desto mindre solgte den som varmt brød og den blev hurtigt eftertragtet af samlere. Der blev i alt frigivet 23.000 flasker af Thor. Tusind tak til Whisky.dk for samples.

Highland Park skriver følgende om Thor:

Highland Park Thor has a natural strength like its namesake, drawing influence from the environment unique to Orkney, to create a truly elemental spirit. Distilled where sea turns to ocean, this 16 year-old single malt is a meeting point of nature’s forces, exuding a dynamic and bold character on the surface, but with an unexpected softer side at its heart.

Mere information og flere indlæg om Highland Park.

Highland Park ThorHighland Park Thor
Alder: 16 år
Alkohol: 52,1%
Koldfiltreret: Nej
Farvet: Nej

Næsen: Røget, krydret og sød. Samme underspillede røg som vi kender fra Highland Park. Honning, brun farin, røde blommer, figner og rosiner. Kanel, muskatnød og ingefær. Lidt malt og noget sød tobak. Ligesom deres 18 års, så er der noget elementært og jordet over næsen. Skønt!

Smagen: Lidt tør i starten med søde frugter, rosiner og kanel. Der kommer lidt honning og senere begynder den at prikke på tungen og bliver mere krydret med noter af tobak, som bliver til decideret røg og peber sidst i paletten.

Eftersmagen: Lang eftersmag med den søde tobak, røgen og rosinerne.

Karakter: 89/100 (skala)

Jeg kan ikke lade være med at sammenligne den her med Highland Parks normale 18 års aftapning. Mest af alt fordi de minder utroligt meget om hinanden og hvis deres 18 års var præsenteret ved samme alkoholstyrke ville de minde endnu mere om hinanden. Jeg kan virkelig godt lide Thor og der er masser af saft og kraft i ham. Næsen er dejlig, men det er faktisk smagen, som fortjener mest ros her. Den er lidt tør i starten og det giver en lille advarsel om at røgen venter derude et sted og det bare er et spørgsmål om tid inden sødmen må vige for røgen, som konstant lurer lige under overfladen. Man kan mene, hvad man vil om prisen, indpakningen og alt det medfølgende hype, men indholdet i flasken fejler ikke noget. Flot Highland Park!

Slàinte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.