Caol Ila

Caol Ila er gælisk for “Sound of Islay” og dermed er destilleriet navngivet efter det stræde som det ligger ud til. Lige over på den anden side af strædet, under én kilometer væk, ligger Jura med sine bjerge og præsenterer en udsigt, som kan tage pusten fra enhver. Under 500 meter væk ligger Islays vigtigste færgehavn, Port Askaig, men destilleriet er godt gemt væk mellem bakkerne af granit og vandet. Caol Ila er den stille og ubemærkede arbejdshest på Islay.

Destilleriet er grundlagt af Hector Henderson i 1846 og i 1927 bliver det opkøbt af Distillers Company Limited (DCL), som i dag er blevet til Diageo. I 1972 bliver hele destilleriet, bortset fra lagerbygningen, jævnet med jorden og et nyt står klart i 1974. Caol Ila blev yderligere udvidet i 2011, så den årlige kapacitet nu er på 6,5 millioner liter. Det gør destilleriet til det klart største på Islay og der er langt ned til andenpladsen, som er Laphroaig der “kun” producerer omkring 3,3 millioner liter om året. Caol Ila er den stille mand på Islay og det meste af produktionen bruges da også til Diageos mange blends. Caol Ila producerer både stærkt røget og urøget whisky. Cirka 25-30% af produktionen er ikke røget.

Caol Ila Distillery

Caol Ila har en semi-lauter mash tun af støbejern med en kapacitet på 11,5 ton og otte washbacks af lærketræ. Gæringstiden er normalt 60 timer undtagen når der produceres urøget whisky, hvor gæringstiden er 80 timer. Der er tre sæt stills på stedet og de tre almindelige wash stills har, hver en kapacitet på 35.340 liter, mens de tre almindelige spirit stills, hver har en kapicitet på 29.550 liter. Der er kun et warehouse på stedet og det meste af whiskyen lagres på fastlandet.

Anmeldelser:
Caol Ila 12 YO

Nyheder:
02/08-2016 Diageo Special Releases 2016
20/05-2016 Diageos Feis Ile 2016 aftapninger
26/04-2016 Nye aftapninger fra Wemyss Malts
18/01-2016 13 nye Old Particulars fra Douglas Laing

Andet:

Comments are closed