Cragganmore

Cragganmore er grundlagt i 1869 af John Smith, der tidligere i sin karriere havde været involveret i driften af blandt andet Macallan, Glenlivet og Glenfarclas. John Smith var faktisk i familie med George Smith, som grundlagde Glenlivet. Det er bygget på jord, som på den tid, var ejet af Ballindalloch Castle og Ballindalloach har netop åbnet et lille destilleri på deres egen grund sidste år. Destilleriet er i dag ejet af giganten Diageo og de har faktisk været en del af ejerkredsen siden 1927, så Cragganmore er et af de ældre destillerier i Diageos portefølje.

Cragganmore Distillery

Destilleriet har en årlig kapacitet på 2,2 millioner liter og der er to sæt pot stills på stedet. De to wash stills har en kapacitet på 9.000 liter hver og de to spirit stills, som er mærkværdigt flade på toppen, har hver en kapacitet på 6.600 liter. Craggenmore gør stadig brug af worm tubs, men her er de rektangulære og rør fra både wash stills og spirit stills mødes her og bliver afkølet. Resultatet af alt dette er en meget speciel og unik new make som er kraftig og har noter af svovl.

Cragganmore får alt deres malt leveret udefra og med en PPM værdi på omkring 2-3 er den malt de bruger ganske let røget. En hel del af den whisky, som de producerer bruges selvfølgelig i blends og her det særlig Johnnie Walker Black Label og White Horse, som er aftagerne. Der ligger et par dunnage warehouses på stedet, men det meste whisky lagres centralt i nogle af Diageos store centre.

Anmeldelser:
Cragganmore 12 YO
Cragganmore 28 YO – SMWS 37.68 “Mellifluous, tinglifying and dignified”
Cragganmore 29 YO – SMWS 37.65 “Bursting with interest and imaginings”

Nyheder:

Andet:

Comments are closed.