Edradour

Edradour er grundlagt i 1825 under navnet Glenforres, men det er først i 1837 at navnet Edradour første gang bliver nævnt. I 1982 bliver destilleriet købt af Pernod Ricard og det er først i 1986 at Edradour frigiver deres første single malt. Indtil da har alt udbyttet været brugt til blends, i modsætning til i dag, hvor næsten intet bliver brugt til blends eller solgt videre.

Edradour Distillery

I 2002 sælger Pernod Ricard destilleriet til Andrew Symington for £5,4 millioner. Andrew Symington er manden bag Signatory Vintage, som er en af Skotlands største uafhængige aftappere og han har på det tidspunkt længe forsøgt at erhverve sig sit eget destilleri. Han har blandt andet forsøgt at købe Ardbeg, Glenturret og Scapa, men det lykkedes altså først i 2002 med købet af Edradour. I 2007 valgte Signatory Vintage at flytte fra Edinburgh til Pitlochry og man opførte lagerhaller som kunne rumme mange af Signatorys egne fade.

Edradour er som sagt et af Skotlands mindste destillerier. De bryster sig stadig af at være det mindste destilleri, men der er kommet mange små nye destillerier til i de sidste par år. Destilleriet råder over en rake-and-plough mash tun i støbejern med en kapacitet på 1,1 ton og to washbacks i gran. Der er én almindelig wash still med en kapacitet på 4.200 liter og én boil-ball spirit still med en kapacitet på 2.000 liter. Begge stills er forbundet med worm tubs, som er mere end 100 år gamle. Samlet set så har Edradour en kapacitet på omkring 130.000 liter om året, hvilket ikke er meget efter skotske forhold. Edradour er i gang med at udvide med endnu et destilleri, der skal ligge lige ved siden af det nuværende og det kommer nok til at hedde Ballechin, som er navnet på deres røgede whisky. Det er også planen at det nye destilleri kun skal lave røget whisky.

Anmeldelser:
Edradour Bourbon Decanter
Edradour Sherry Decanter
Edradour 10 YO
Edradour 15 YO The Fairy Flag

Nyheder:

Andet:

Comments are closed.