Four Roses

Hvor navnet Four Roses kommer fra er der ikke nogen, som ved med sikkerhed, men i 1888 får Paul Jones Jr. retten til at sælge bourbon under navnet. På det tidspunkt ligger Four Roses i Louisville, Kentucky men i 1910 står der et nyt destilleri klar i Lawrenceburg, Kentucky. Destilleriet er bygget i spansk missionær stil og er med i USA’s register over historiske steder (NRHP).

Four Roses Distillery

I 1943 bliver Four Roses opkøbt af Seagram og selvom mærket er det mest populære bourbon brand i USA i tiden fra 1930 og op gennem 1950’erne, så vælger Seagram sidst i 1950’erne at stoppe salget af Four Roses Bourbon i USA og i stedet fokusere på blended whiskey. Salget af Four Roses forsætter dog i Europa og Asien, men brandet er nærmest forsvundet fra hjemmemarkedet. Den blended whiskey, som sælges i USA får tilmed et dårligt ry og hele destilleriet lider som følge deraf.

I 1966 bliver Jim Rutledge ansat af Seagrams, men det er ikke før i 1992, han bliver overflyttet til Four Roses for hjælpe til med brandet. Jim Rutledge gik på pension i 2015, men hans indsats for Four Roses er legendarisk. Han blev Master Distiller i 1995 og kæmpede længe en kamp for at genintroducere Four Roses Bourbon til det amerikanske marked. Efter at Seagram mere eller mindre gik fallit og blev solgt fra i smådele i 2000 endte Four Roses i 2002 i hænderne på japanske Kirin Brewery Company og mærket blev efterfølgende, med stor succes, gjort tilgængeligt i USA igen.

Four Roses har to forskellige mash bills og fem forskellige typer gær, hvilket giver mulighed for ti forskellige destillater og de benævnes med fire bogstaver. Det første bogstav er altid O, hvilket betyder at den er destilleret på Four Roses i Lawrenceburg, Kentucky. Det andet bogstav beskriver hvilken mash bill, er der brugt:
B = 60% majs, 35% rug og 5% maltet byg.
E = 75% majs, 20% rug og 5% maltet byg.
Det tredje bogstav er altid S, hvilket betyder at der tale om Straight Whskey/Bourbon og det sidste bogstav viser, hvilken type gær der er brugt:
V = Light fruitiness, light vanilla, caramel and creamy.
K = Light spiciness, light caramel and full-bodied.
O = Rich fruitiness, light vanilla, caramel and full-bodied.
Q = Essences of floral aromas.
F = Essences of herbal aromas.
Hvis der for eksempel står OBSV, så er den destilleret i Lawrenceburg, Kentucky og den er lavet af 60% majs, 35% rug og 5% maltet byg. Det er en straight bourbon og gæren har gjort den cremet med let frugtighed, let vanilje og karamel.

Anmeldelser:
Four Roses Single Barrel
Four Roses Single Barrel 2013 Limited Edition
Four Roses Single Barrel Kamuela Liqour Store

Nyheder:

Andet:

Comments are closed