Glenfarclas

Glenfarclas er opført i 1836 og har siden 1865, da John & George Grant købte destilleriet, været ejet af familien Grant. Denne Grant familie skal dog ikke forveksles med de Grants som ejer Glenfiddich, da det er to forskellige familier og to forskellige virksomheder. Denne Grant familie ejer faktisk ikke flere destillerier end det mellemstore Glenfarclas og de producerer så vidt jeg ved heller ikke nogen blends.

Glenfarclas DistilleryDestilleriet har en årlig kapacitet på 3,4 millioner liter og sælger omkring 800.000 flasker af deres egen single malt om året. Det betyder at rigtig meget af deres whisky sælges til brug i enten blends, hvor Glenfarclas er meget populær, eller til diverse uafhængige aftappere og det er normalt ikke svært at finde single cask udgaver af Glenfarclas. Det er forøvrigt det første destilleri som The Scotch Malt Whisky Society købte en tønde fra og det har dermed destillerinummer 1 hos SMWS.

Whiskyen fra Glenfarclas egner sig fortrinligt til sherryfade og næsten alle fade, som bliver brugt her er first-fill sherryfade og der bliver aldrig brugt first-fill bourbonfade. Der er 34 dunnage warehouses på lokationen med en total kapacitet på cirka 65.000 tønder. Et dunnage warehouse er et traditionelt lager med jordgulv, hvor man som regel ikke stabler tønderne mere end tre høj. Glenfarclas er tillige et af de eneste tilbageværende destillerier, som opvarmer deres kedler med kul og ikke med damp som ellers er blevet normen i whiskyindustrien. Det er altså tydeligt, at vi har at gøre med et destilleri, som går meget op i traditioner og håndværk. At prisen på deres egne aftapninger, så tillige er meget rimelige gør kun det hele endnu smukkere.

Anmeldelser:
Glenfarclas 105
Glenfarclas £511.19s.0d Family Reserve
Glenfarclas 10 YO
Glenfarclas 22 YO – SMWS 1.192 “Syrup sponge in a lumberjack’s pocket”
Glenfarclas 25 YO

Nyheder:
19/08-2016 Glenfarclas relancerer 30 YO
04/08-2016 Glenfarclas afslører Family Collection V & VI
26/07-2016 Glenfarclas frigiver 1981 Port Cask
11/03-2016 Glenfarclas frigiver 50 YO

Andet:

Comments are closed.