Highland Park

Highland Park… Skandinavien har et kærlighedsforhold til Highland Park. Måske er det fordi at destilleriet ligger på Orkney, som er fyldt med skandinaviske symboler og fordi at der er så mange rødder tilbage hertil. Måske er det fordi at Highland Park har frigivet flere aftapninger med navne der refererer til de nordiske guder og krigere eller måske er det bare fordi de laver så forbandet god whisky.

Highland Park er grundlagt i 1798 af David Robertson på en bakke i nærheden af Orkneys hovedby Kirkwall. Indtil da havde Magnus Eunson haft en hytte på stedet, hvor han ulovligt destillerede whisky og smuglede det rundt til diverse købere. Det er derfor oftest Magnus, som historien drejer sig om, når legenden om Highland Park skal fortælles. Highland Park ejes i dag af Edrington, som også er kendt for Macallan og de deler nok marketingfolk med Macallan. De er i hvert fald lige gode til at fortælle en god historie, men jeg fornemmer alligevel at der er lidt mere substans og lidt mere fokus på kvaliteten hos Highland Park end det er tilfældet hos Macallan. Men det kan selvfølgelig bare være noget marketingfolkene har bildt mig ind.

Highland Park DistilleryDestilleriet råder over to sæt stills og har en årlig kapacitet på omkring 2,5 millioner liter. Whiskyen er røget, men slet ikke i en grad som whiskyer fra Islay og røgen er væsentlig anderledes. Highland Park råder over sine egne floor maltings, hvor de selv kan malte deres byg. De malter omkring 20% af den byg som de skal bruge selv og resten købes ude i byen. Den maltede byg som købes er slet ikke røget, men de 20% som de malter selv er røget med lokal tørv og har en PPM værdi på mellem 30 og 40. Den lokale tørv bærer præg af at der ingen træer er på Orkney og derfor er den eneste vegetation som denne tørv er lavet af lyng. Det giver en mere let og blomstret duft til tørven i forhold til Islays tunge maritime tørv.

Highland Park har en ret stor core range, med en masse perler i mellem. Der er også en hel del NAS whiskyer på programmet, hvor nogle selvfølgelig er bedre end andre. Highland Park har en klokkeklar sherry profil og faktisk så er der ikke blevet fyldt et eneste bourbonfad på destilleriet siden 2004, hvor der udelukkende er brugt sherryfade af både amerikansk og europæisk eg. Der er 23 lagerhaller på stedet, hvor af 19 er dunnage warehouses og der er en samlet kapacitet på 45.000 tønder. Derudover bliver yderligere 60.000 tønder lagret på fastlandet.

Anmeldelser:
Highland Park Freya
Highland Park Loki
Highland Park Odin
Highland Park Thor
Highland Park 18 YO

Nyheder:
21/07-2016 Highland Park frigiver Hobbister
31/05-2016 Highland Park frigiver The Battle of Jutland
23/02-2016 Highland Park præsenterer Ice
02/11-2015 Nye aftapninger fra Douglas Laing
10/08-2015 Første aftapninger fra Edinburgh Whisky

Andet:

Comments are closed.