Macallan

Destilleriet er grundlagt i 1824, men fik ikke navnet Macallan før i 1892 og det er i dag ejet af Edrington Group, som også ejer Highland Park, Glenrothes og Glenturret. Macallan er den tredjebedst sælgende single malt whisky i verden efter Glenfiddich og Glenlivet. Særligt siden årtusindskiftet, da man valgte at satse specifikt på det asiatiske marked, er salget eksploderet og bare inden for de sidste ti år er salget mere end tredoblet.

Den voldsomme stigning i salget har naturligvis sat produktionen under pres og derfor er Macallan i gang med en kæmpe udvidelse. Den nuværende produktion er delt mellem to fabrikker, hvor den første består af fem wash stills og ti spirit stills og den anden, lidt mindre fabrik, består af to wash stills og fire spirit stills. Alt dette giver det nuværende destilleri en samlet årlig kapacitet på 9,8 millioner liter og det er i sig selv ganske imponerende. De to gamle fabrikker bliver dog lukket i foråret 2017, når en planlagt udvidelse af destilleriet, til en værdi af omkring £100 millioner, slår dørene op. Det nye destilleri får ikke mindre end 12 wash stills og 24 spirit stills og med en årlig kapacitet på 16 millioner liter, vil det blive Skotlands absolut største single malt destilleri.

Macallan Distillery

Tidligere havde Macallan to core ranges i deres sortiment, hvor den ene var Sherry Oak og den anden var Fine Oak. Begge serier består af en række varianter med forskellig alder fra 10 til 30 år. Sherry Oak var klart den mest populære og bestod udelukkende af whisky, som havde lagret på sherryfade. Traditionelt set så forbinder man Macallan med sherryfade og whiskyen egner sig også rigtig godt til disse sherryfade af både amerikansk og europæisk eg. Deres Fine Oak serie består derimod af både bourbonfade og sherryfade og jo lavere alder, der står på flasken, jo mindre sherry er der i blandingen.

Disse to serier bliver dog langsomt udfaset og det skyldes igen den voldsomme popularitet som Macallan nyder i øjeblikket. Der mangler simpelthen whisky med den rette alder på lageret og derfor erstattes Sherry Oak og Fine Oak med en serie NAS whiskyer, som, foruden at miste deres aldersbetegnelse, også er steget væsentligt i pris. Macallan er med dette træk gået fra at være en klassisk whisky med stolte traditioner til at være et brand, som henvender til luksussegmentet med et særlig fokus på det store asiatiske marked.

Anmeldelser:
Macallan Sienna
Macallan 12 YO
Macallan 12 YO Fine Oak

Nyheder:
20/05-2016 Macallan frigiver 65 YO

Andet:

Comments are closed.