Maker’s Mark

Familien Samuels har efter sigende lavet whiskey siden omkring 1780, men det er først i 1953, at det nuværende Maker’s Mark ser dagens lys, da Bill Samuels Senior køber Burks’ Distillery i Loretto, Kentucky. Maker’s Mark blev i 1981 solgt til Hiram Walker & Sons og er i dag ejet af Beam Suntory, der udover en masse japanske og skotske mærker, også ejer Jim Beam.

Maker's Mark Distillery

Da man begyndte at producere Maker’s Mark i 1954 valgte Bill Samuels, at udskifte den rug, som bruges i de fleste bourbons med rød vinterhvede. Målet var at skabe en mere rund og blød bourbon end dem, som allerede var på markedet. Legenden siger at han bagte brød med de forskellige kornsorter han havde i spil og det bedste brød var det med, som var bagt med rød vinterhvede og derfor faldt valget på netop denne kortsort. Dette resulterede i en mash bill, som lyder på 70% majs, 16% rød vinterhvede og 14% maltet byg. Den røde vinterhvede giver i sig selv en ekstra sødme til det endelige produkt og derfor brænder Maker’s Mark heller ikke deres tønder lige så hårdt indvendigt som visse andre. Jo hårdere tønderne bliver brændt, jo mere sødme frigiver de til det endelige produkt.

Anmeldelser:
Maker’s Mark

Nyheder:

Andet:

Comments are closed