Säntis Malt

Säntis Malt ligger i den schweiziske kanton Appenzell og er en del af Brauerei Locher, som stammer helt tilbage fra 1886. Da det schweiziske forbud mod at destillere alkohol lavet på korn blev fjernet i 1998, var Locher blandt de første i Schweiz, som begyndte at producere whisky. Det resulterede i den første aftapning, som kom på markedet i 2002 og dermed blev Säntis Malt de første til at lancere en schweizisk whisky.

Säntis StillDestilleriet ligger sammen med bryggeriet og da der er voldsomme pladsproblemer er Locher ved at lave et nyt bryggeri cirka en kilometer fra det nuværende. Når det står færdig vil der udelukkende være whisky produktion på den originale lokation. Destilleriet består i øjeblikket af en enkelt pot still, som er forbundet med en kolonne på toppen. Samme koncept ses hos mange andre mikrodestillerier, som for eksempel Braunstein og Penderyn. Der er indkøbt to ekstra stills, som sættes i drift når bryggeriet er flyttet til den nye lokation.

Säntis Barley FieldMalten som bruges til produktionen kommer primært fra lokale landmænd og vokser dermed godt oppe i højden på de schweiziske alper. Säntis Malt lagrer det meste af deres whisky på gamle øltønder i minimum to år, hvorefter det efterlagres på andre fadtyper. Øltønderne er i mange tilfælde over 100 gamle og ganske små i størrelsen. Stavene er ekstra tykke, da de har været udsat for ekstra tryk på grund af den Co2, som er i øl. Tønderne har været smurt indvendigt med voks, hvilket er meget normalt når vi taler om øltønder, da de ikke har ønsket at øllet skulle tage smag af træet.

Säntis WarehouseVandet til produktionen kommer fra Alpstein bjergene og alle aftapninger er opkaldt efter de bjergtinder, som omgiver destilleriet. Lagringen foregår på stedet og noget af det ligger oppe under taget, mens noget andet ligger nede i de gamle ølkældre. Der er et lille museum tilknyttet destilleriet og der arrangeres trekking ture rundt i alperne omkring destilleriet, hvor der blandt andet er gemt fade forskellige steder som man kan tappe fra.

Anmeldelser:
Säntis Malt Edition Alpstein X
Säntis Malt Edition Dreifaltigkeit
Säntis Malt Edition Himmelberg
Säntis Malt Edition Sigel
Säntis Malt Edition Snow White III

Nyheder:

Andet:

Comments are closed.