Talisker

Talisker er grundlagt i 1830 af brødrene Hugh og Kenneth MacAskill og ligger som sagt på Isle of Skye, som er den største og nordligste ø i de Indre Hebrider, der ligger ud for den skotske vestkyst. Befolkningstallet ligger omkring de 10.000, hovedbyen hedder Portree og øen har siden 1995 været brofast med det øvrige Skotland. Talisker er, for øjeblikket, det eneste destilleri på Skye, men der er planer om at lave et lille farm destilleri ved navn Torabhaig, som skulle stå færdigt i slutningen af året.

Talisker Distillery

Destilleriet, der i dag er en del af Diageos kæmpe portefølje, har en årlig kapacitet på 2,7 millioner liter og selvom meget af outputtet bruges til single malts, så er Talisker også en essentiel del af flere Johnnie Walker blends. Der er fem stills, som er fordelt på to wash stills og tre spirit stills. De to wash stills har hver en kapacitet på 14.000 liter og de tre spirit stills en kapacitet på 11.300 liter. Afgangen på de to wash stills, det man også kalder for lyne arm, har et kraftigt 90 graders knæk, som bevirker at 90% af dampene vender tilbage til kedlen og bliver destilleret én gang til. Dette er med til give Talisker sin unikke pebrede smag. Der er desuden traditionelle worm tubs på stedet og som en lille sjov note skal det også nævnes, at man indtil 1928 gjorde brug af tredobbelt destillation på Talisker.

Whiskyen fra Talisker er røget, men ikke lige så røget som man finder det på Islay. Talisker bruger malt som har en PPM værdi på mellem 18 og 25, hvilket giver en PPM værdi på omkring 7 eller 8 i det endelige produkt. Talisker har en ret stor core range, som er blevet udvidet med indtil flere NAS udgivelser i de senere år. Blandt disse finder man Storm, Dark Storm, Port Ruighe og den nye Skye. Der er dog også både en 18 års og en 25 års i det faste program.

Anmeldelser:
Talisker 10 YO

Nyheder:
04/02-2016 Nyt look til Provenance serien
11/12-2015 Talisker lancerer Neist Point
08/02-2015 Rygter fra Glenlivet & Talisker

Andet:

Comments are closed.