Teeling

Familien Teeling har været en del af den irske whiskey branche siden 1782, da Walter Teeling startede et destilleri på Marrowbone Lane i Dublin. Det destilleri er dog for længst gået i glemmebogen og vi skal helt frem til 1987 for at finde det næste interessante punkt i historien. Her etablerer John Teeling nemlig Cooley Distillery. På det tidspunkt er der kun to destillerier tilbage i Irland og Cooley betragtes som et frisk pust i den, på det tidspunkt, lidt deprimerende irske whiskey branche. Cooley genopliver en masse gamle mærker og i 1988 køber de rettighederne til Kilbeggan. Med i den handel følger selve destilleriet Kilbeggan, som dog havde været lukket i over 30 år. Næsten 20 år efter købet vælger John Teeling i 2007, at genoplive Kilbeggan Distillery og der kommer dermed fornyet liv på et destilleri, som stammer helt tilbage fra 1757.

I 2011 vælger John Teeling at sælge hans livsværk til Beam Inc. og dermed er både Cooley og Kilbeggan i dag ejet af Beam Suntory. John Teeling stifter herefter The Irish Whiskey Company sammen med en gruppe investorer, her i blandt hans to sønner Jack og Stephen. Det firma er lige nu ved at konvertere et gammel bryggeri i Dundalk til et whiskey destilleri. Jack og Stephen Teeling vælger dog samtidig at søsætte Teeling Whiskey Co. og påbegynder arbejdet med at bygge et destilleri midt i Dublin. Det er cirka 40 år siden, at der sidst har været et fungerende destilleri i Dublin og det er mere end 125 år siden at der sidst blev bygget et nyt destilleri i byen. Den 9. juni i år kunne de to brødre så slå dørene op for deres helt nye destilleri.

Teeling Distillery

Det nye destilleri har en kapacitet på 500,000 liter om året og der er installeret tre pot stills på stedet. Der bliver ikke lagret noget whiskey på det nye destilleri, da det ligger for centralt i Dublin til at man forsvarligt vil kunne opbevare så meget alkohol. I stedet bliver det transporteret til virksomhedens lager lidt nord for Dublin. Der kommer naturligvis til at gå en del år inden, at vi ser noget whiskey på markedet, som er produceret på det nye destilleri. Indtil da vil den whiskey, som man køber være produceret på Cooley Distillery.

Anmeldelser:
Teeling Poitín
Teeling Single Grain
Teeling Single Malt
Teeling Small Batch
Teeling 15 YO The Revival

Nyheder:
23/06-2016 Teeling frigiver Revival Vol. II
15/05-2016 Teeling frigiver single cask til Danmark
05/05-2016 Teeling lancerer Spirit of Dublin

Andet:

Comments are closed.