Tullibardine

Tullibardine er etableret  i 1949 af William Delmé-Evans. På flaskerne bryster de sig af årstallet 1488, men det skyldes at der tidligere lå et bryggeri på stedet og det bryggeri havde besøg af den engelske konge i 1488. Det er ikke andet end marketing og i mine øjne fuldstændigt unødvendigt. Tullibardine var i produktion indtil 1994, da de daværende ejere Whyte & Mackay valgte at lægge destilleriet i mølposen. Der lå det indtil 2003, hvor et konsortium købte det og ansatte den meget erfarne John Black som bestyrer og master distiller. Inden John Black kom til Tullibardine havde han været hos Glenburgie, Milton Duff, Ardbeg, Glencadam, Balblair, Pulteney, Auchentoshan, Tormore, Ardmore og Scapa. Det var altså en meget erfaren herre, som de nye ejere ansatte til at genstarte Tullibardine. I 2011 blev destilleriet solgt til franske Picard, som mest er kendt for deres vine.

Tullibardine Distillery

Destilleriet råder over en full-lauter mash tun med en kapacitet på 6 ton og 9 washbacks i rustfrit stål. Der er to almindelige wash stills, hver med en kapacitet på 15.000 liter og to lamp glass spirit stills, hver med en kapacitet på 11.000 liter. Der bruges shell-and-tube condensers på alle stills. Den maksimale kapacitet er på 3 millioner liter årligt og Tullibardine regner med at destillere 2,5 millioner liter i 2015.

Hele Tullibardines core range blev relanceret i 2013 og den bærer selvfølgelig præg af at destilleriet var lukket i næsten 10 år. Den nye serie består af fire unge aftapninger uden aldersbetegnelse plus en 20 års og en 25 års, som er destilleret inden Tullibardine røg i mølposen i 1994. De fire nye aftapninger består af Sovereign, som har lagret på first-fill bourbonfade, 225 Sauternes, som er afsluttet på Sauternes fade, 500 Sherry, som er afsluttet på sherryfade og så 228 Burgundy, som er afsluttet på Burgundy fade.

Anmeldelser:
Tullibardine 228 Burgundy

Nyheder:

Andet:

Comments are closed.