Wolfburn

Wolfburn LogoWolfburn ligger lidt uden for byen Thurso, som er den nordligste by på det skotske fastland og som har eksisteret siden vikingetiden. Med sin placering har det nye destilleri snuppet titlen som det nordligste destilleri på fastlandet fra Old Pulteney. Wolfburn tager sit navn fra den nærliggende å, der hedder The Wolf Burn og som også er destilleriets vandkilde.

The Wolf BurnByggeriet af Wolfburn begyndte i august 2012 og den 25. januar 2013 flød den første new make. Der har tidligere ligget et destilleriet i nærheden med samme navn, men det er mere end 150 år siden at det lukkede. Inden man overhovedet påbegyndte byggeriet ansatte man Shane Fraser som Distillery Manager. Shane Fraser har mere end 20 års erfaring i branchen og har været ansat hos Royal Lochnagar, Oban og Glenfarclas inden han blev sat i spidsen for det nye Wolfburn.

Wolfburn StillsDestilleriet er udstyret med en semi-lauter mash tun af rustfrit stål , som har en kapacitet på 1,1 ton. Der er fire washbacks, som også er af rustfrit stål og hver washback har en kapacitet på 5.500 liter. Som en lille sidenote kan nævnes at vandtanken på destilleriet er en gammel washback fra det lukkede Caperdonich destilleri med en kapacitet på 57.000 liter. Fermenteringstiden ligger mellem 70 og 92 timer. Det meste af tiden produceres der urøget whisky, men fire måneder om året bliver der produceret en let røget whisky med en PPM på omkring 10. Den første røgede whisky blev produceret i 2014 og den er derfor ikke klar til salg før i 2017.

Der er et sæt stills på destilleriet. Deres wash still har en kapacitet på 5.500 liter og deres spirit still har en kapacitet på 3.600 liter og er desuden udstyret med en reflux bowl. Der bruges shell-and-tube condenders på begge stills. Den årlige produktion er omkring 125.000 liter. Da destilleriet blev bygget blev der opført to traditionelle dunnage warehouses og der er siden opført yderligere et dunnage warehouse, som også huser en tappehal, så Wolfburn selv kan tappe deres egne produkter. Wolfburn bruger primært tre forskellige typer fade og disse bliver fyldt med new make med en styrke på 63,5% alkohol. Omkring en tredjedel af fadene er quarter casks (~120 liter), der tidligere har indeholdt bourbon. Yderligere en tredjedel er barrels (~200 liter) eller hogsheads (~250 liter), som også tidligere har indeholdt bourbon og den sidste tredjedel er Oloroso sherry butts (~600 liter)

Wolfburn Cask Filling

Anmeldelser:
Wolfburn Aurora
Wolfburn First Bottling

Nyheder:

Andet:

Comments are closed