Jameson lancerer Crested

Jameson (re)lancerer Crested og begynder at sælge den globalt.

Jameson CrestedJameson Crested er en relancering af en gammel kending ved navn Crested Ten, som blev lanceret første gang i 1963 for at fejre åbningen af Jameson destilleriet i Dublin. Crested Ten har dog aldrig båret navnet Jameson og den har tilmed været svært tilgængelig uden for Irland, men begge dele skal der altså laves om på med denne relancering. I begyndelsen var det en 10 år gammel whisky og deraf også navnet Crested Ten, men de senere år det været en NAS whisky. Afskaffelsen af ordet Ten i navnet begrundes med at man ikke ønsker at forvirre forbrugerne.

Det er en blended whisky, som både består af single pot still whiskey og grain whiskey, der har en alder på cirka 7-8 år. Begge dele er destilleret på Midleton destilleriet og den har lagret på en kombination af bourbonfade og Oloroso sherryfade med en høj proportion af sherryfade. Den er desværre kun tappet ved 40% og den er med garanti både koldfiltreret og farvet.

Officielle smagsnoter fra destilleriet:

Nose: “Vivid” sherry and pot still aromas.

Palate: Toasted wood, spice, chocolate and sherry.

Daniel Lundberg, Global Brand Director hos Jameson udtaler:

The international launch of Jameson Crested is an exciting step as we celebrate the story of the first Jameson whiskey bottled at the Bow Street Distillery in Dublin. Jameson Crested has played a key role in the dynamic history of Jameson, and by bringing this expression to an international audience we aim to excite consumers the world over who are looking for Irish whiskeys rich in heritage and personality. As with all of our award-winning whiskeys, exceptional flavour comes hand-in-hand with remarkable stories; Jameson Crested is no exception, offering a new taste experience from the world’s favourite Irish Whiskey brand whilst retaining the recognisable smoothness that is distinctly Jameson.

Jameson Crested bliver tilgængelig på de fleste markeder i løbet af april og prisen lander på £30 i UK. I følge Pernod Ricard kommer den på hylderne herhjemme omkring september eller oktober.

Kilde: WhiskyCast

Mere information og flere indlæg om Jameson.

One Comment

  1. I see you don’t monetize your blog, don’t waste your traffic, you can earn extra bucks every
    month because you’ve got hi quality content.
    If you want to know how to make extra $$$, search for: Ercannou’s essential tools
    best adsense alternative

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.