Johnnie Walker Gold Label Reserve

Da bloggen var i sin spæde start skrev jeg et indlæg om Johnnie Walker, hvor jeg kort beskrev de mest almindelige aftapninger i serien. Jeg har dog ikke lavet en decideret anmeldelse af en Johnnie Walker endnu, så da jeg for nyligt fik “fornøjelsen” af at smage Johnnie Walker Gold Label Reserve igen lavede jeg lige nogle smagsnoter. Denne aftapning kom på markedet for et par år siden og den har erstattet den gamle 18 års Gold Label, som var en ganske fremragende blend.

Mere information og flere indlæg om Johnnie Walker.

Johnnie Walker Gold Label ReserveJohnnie Walker Gold Label Reserve
Alder: NAS
Alkohol: 40%
Koldfiltreret: Ja
Farvet: Ja

Næsen: Karamel og honning. Ferskner, appelsiner, kirsebær og æbleskræl. En lille smule røg med noget hav og salt. Lidt krydderi og rosiner. Meget afdæmpet næse og næsten uden spor af alkohol. Virker måske endda en smule flad i det, hvilket måske skyldes den tilsatte grain whisky, som der umiddelbart virker til at være ret meget af.

Smagen: Virkelig en blød fornemmelse på tungen i starten. Rosiner, karamel og honning. Meget cremet og voksagtig. Chokolade og flere æbleskræller. Men der er også noget bitterhed, som kan skyldes fade, der har været brugt for mange gange og det er virkelig en skam. Til gengæld vil jeg sige at den faktisk virker til at have lidt alder.

Eftersmagen: Rimelig lang eftersmag for en blend. Lidt mere bitterhed (af den forkerte slags) og noget røg. Mere honning.

Karakter: 75/100 (skala)

Jeg ved ikke rigtig, hvordan den her skal afsluttes. Hvis man har smagt den gamle 18 års Gold Label, så vil man hade den her. På den anden side så er det egentlig en ganske tilforladelig blended whisky. Der er bare så meget andet godt whisky i prisklassen omkring de 300 kroner og der er også mange andre gode blends til billigere penge. Jeg vil nok anbefale at man springer Johnnie Walker Gold Label Reserve over og finder noget andet at bruge sine penge på. Det kunne være den billigere Johnnie Walker Black Label, som efter min mening er klasser bedre. Jeg mener også at Diageo skal passe på med at bruge sine fade for mange gange. Den bitterhed, som kommer fra udtjente fade, der er brugt for meget hører ingen steder hjemme i en blended whisky i denne prisklasse.

Slàinte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.