Jura 16 YO Diurachs’ Own

I dag skal vi smage på en Jur, som hedder Diurachs’ Own og er en 16 år gammel whisky. Indbyggerne på Jura kaldes for Diurachs og vi skal altså forledes til at tro at dette er indbyggernes egen foretrukne whisky. Flasken er endda dekoreret med øens symbol, så vi har at gøre med markedsføring for fulde gardiner her. Den har tilbragt de første 14 år på amerikanske bourbonfade og de sidste 2 år på Oloroso sherryfade. Der er intet røg at spore i denne 16 års udgave fra Jura, så selvom vi geografisk ligger meget tæt på Islay, så er røgen altså ikke blæst denne vej under destilleringen.

Mere information og flere indlæg om Jura.

Jura 16 YO Diurachs' OwnJura 16 YO Diurachs’ Own
Alder: 16 År
Alkohol: 40%
Koldfiltreret: Ja
Farvet: Ja

Næsen: Karamel, chokolade, friske bær, våd granskov og havsalt. Sød og mild næse med lidt surhed (på den gode måde) i baggrunden.

Smagen: Dejlig sød og karamelliseret forrest på tungen. Smag af korn, nødder og fad bagerst på tungen. Fyldig og sirupsagtig.

Eftersmagen: Chokolade og smag af tørt eg. Senere lidt saltet. Mellemlang eftersmag.

Karakter: 84/100 (skala)

Efter min mening er dette en af de bedste aftapninge i Juras core range. Den er dejlig rund og afbalanceret og kræver ikke for meget af dig. Til gengæld blæser den heller ikke benene væk under dig. Det er en forholdsvis prisbillig dram når man tager alderen i betragtning, men den mangler som sagt noget i præsentationen. Den ville klart have mere karakter ved 46% og hvis den ikke var koldfiltreret. Jeg har dog ikke noget problem med at anbefale den, da det er en dejlig hverdagsdram. Du skal dog lige passe på med at komme for meget vand i den. Den kan ikke trække meget mere end et par dråber inden at den drukner og jeg synes personligt ikke at den vinder noget ved det, hvilket igen viser at det er en forholdsvis ukompleks og let tilgængelig whisky vi har med at gøre.

Slàinte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.