Jura frigiver One for the Road

Jura frigiver en specielaftapning for at hædre Willie Cochrane.

Jura One for the RoadWillie Cochrane arbejdede på destilleriet i 39 år inden, han gik på pension tidligere i år. Han ankom til øen i 1977 og regnede kun med at ville blive der i et par år. Han endte dog med at arbejde sig op gennem hierarkiet på Jura og for 11 år siden blev han udnævnt til Distillery Manager.

Han er berømt for sin venlighed og ekspertise og han budt mange gæster velkommen til destilleriet gennem årene. Han efterlader tøjlerne til Graham Logan, som er tidligere stillman på destilleriet nøjagtig som han selv har været det. Som en salut til Willie Cochrane har Jura derfor frigivet en limited edition aftapning som de, meget passende, kalder “One for the Road”.

Det er en 22 år gammel whisky, som har fået en afslutning på Pinot Noir rødvinsfade. Den er tappet ved en fadstyrke på 47% og den er hverken koldfiltreret eller farvet.

Officielle smagsnoter fra destilleriet:

Nose: Freshly baked bread, moist walnut cake, over-ripe pineapple and vanilla with a whisper of bitter chocolate, coffee and tangy macaroons.

Palate: Rich in ginger, cassis, frangipane and caramelised peaches. Glazed nectarines, pears in red wine, muscovado and soft cranberry notes follow.

Finish: Turkish delight, coffee, fig syrup and cherry cake.

One for the Road bliver frigivet den 29. august 2016 og kan blandt andet købes fra The Whisky Shop via nedenstående link. Prisen ligger på £120.

Kilde: The Whisky Shop

Mere information og flere indlæg om Jura.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.