Jura Prophecy

Under en smagning i Odense Whiskylaug var denne Jura Prophecy på programmet. Jeg har tidligere anmeldt Diurachs’ Own, som er deres 16 års aftapning og den var jeg egentlig ikke utilfreds med, men det var heller en aftapning som fik mit hjerte til at banke hurtigt. Denne Jura Prophecy er deres mest røgede aftapning og den er faktisk ikke helt uden evner.

Mere information og flere indlæg om Jura.

jura_prophecyJura Prophecy
Alder: NAS
Alkohol: 46%
Koldfiltreret: Nej
Farvet: Ja

Næsen: Muskatnød, honning, karamel, kanel, kaffe og lidt sherrynoter. Det hele er meget fint integreret med røgen som er mudret og olieret i duften. Virkelig en elementær røg, som har masser af tjære og bål i sig.

Smagen: Røgen kommer lige fra starten af. Den er markant og en lille bitte smule hård i kanterne. Måske den er yngre end man skulle tro. Tjære, kul, kanel, salt og peber, men der også søde noter af honning og lidt tørret frugt.

Eftersmagen: Forholdsvis kort, men god eftersmag. Tør tobak, kaffe og lidt lakrids.

Karakter: 84/100 (skala)

Jeg var parat til at hade denne her, men den er faktisk ganske udmærket. Der er ingen tvivl om, at det er ung whisky vi har med at gøre, men røgen fungerer fremragende og der er godt med dybde i denne her. Eneste anke er at en flaske koster omkring 600 og det er måske lige i overkanten.

Slàinte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.