Kavalan Solist Ex-Bourbon Cask

Kavalan er efterhånden ved at have en temmelig stor core range, men det er nok Solist serien, som trækker de største overskrifter. Det er serie af single cask aftapninger, som har ligget på forskellige slags fade. I dette tilfælde har den ligget på et tidligere bourbonfad og jeg skyde på at det er first-fill. Der er ingen alder på flasken, men fadnummeret, som hedder B100723021A fortæller os at den er destilleret i 2010 og tappedatoen på flasken siger 12. januar 2015, så er der altså tale om en 4 år gammel whisky. Anmeldelsen er oprindeligt skrevet til Danish Whisky Blog og jeg takker Steffen Bräuner mange gange for denne sample.

Mere information og flere indlæg om Kavalan.

Kavalan Solist Ex-Bourbon CaskKavalan Solist Ex-Bourbon Cask
Destilleret: 23. juli 2010
Tappet: 12. januar 2015
Alder: 4 år
Alkohol: 57,1%
Koldfiltreret: Nej
Farvet: Nej
Udbytte: 199
Fadtype: Bourbon Barrel
Fadnummer: B100723021A

Næsen: Karakteren på Kavalans new make siges at være ret tropisk og det skinner virkelig i gennem på næsen. Den er meget frisk med ananas, mango, bananer og lidt kokosvand. Der er masser af vanilje og nogle nødder, som sagtens kan tolkes som marcipan. Der er lidt lime i baggrunden sammen med noget peber. Med lidt vand træder nødderne mere i karakter og det samme gør vaniljen. Den mister dog heldigvis aldrig sin frugtighed og den er faktisk rigtig lækker med vand.

Smagen: Den er sød til at begynde med. Masser af banan og mango sammen med noget chokolade, men sødmen varer ikke ved. Fadet begynder at træde i karakter og det hele bliver meget pebret og hot. Her er den også bedre med vand. Sødmen varer meget længere og den er mere frugtig og cremet. Man kan stadig fornemme fadet, men den er slet ikke så hot og pebret som før.

Eftersmagen: Eftersmagen er forholdsvis lang med flere tropiske frugter, lidt chokolade og mere peber.

Karakter: 85/100 (skala)

Det her er en rigtig fin aftapning fra Kavalan. Det er ikke den komplekse whisky og den er bestemt drevet af fadet, men ikke så meget at destillerikarakteren forsvinder helt. Næsen er vidunderlig frisk og man kan næsten forestille sig at man sidder på en tropisk strand. Jeg synes dog at den er alt for hot i smagen uden vand, men heldigvis så er den meget modtagelig for vand. Den minder mig faktisk lidt om en Glenrothes 25 YO, som jeg smagte tidligere på året. Jeg kan sagtens anbefale denne her, så længe du ikke har noget mod at eksperimentere lidt med vandet.

Slàinte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.