Kilbeggan

Kilbeggan er en blended whiskey, der tager sit navn efter destilleriet af samme navn. Kilbeggan Distillery kan dateres helt tilbage til 1757 og det lukkede i 1957 efter at have produceret uafbrudt i 200 år. Derefter lå det stille hen indtil det blev genåbnet af folkene bag Cooley i 2007. Den første whiskey fra det genåbnede destilleri flød i 2010 og selvom det ikke kan udelukkes at noget af malt whiskeyen, som puttes i denne blended whiskey stammer fra det genåbnede Kilbeggan, så er hovedparten fra Cooley og alt grain whiskeyen kommer også derfra. Den har, så vidt jeg ved, lagret udelukkende på tidligere bourbonfade.

Mere information og flere indlæg om Kilbeggan.

KilbegganKilbeggan
Alder: NAS
Alkohol: 40%
Koldfiltreret: Ja
Farvet: Ja

Næsen: Tonsvis af vanilje. Der er en duft af wienerbrød med glasur og den forbinder jeg normalt med grain whiskey, så mit umiddelbare indtryk er at der er forholdsvis meget grain whiskey i denne her. Friske grønne æbler, citron, karamel og honning. Den prikker lidt i næsen og dufter i det hele taget lidt skarpt. Lidt nødder og lidt fad kan det også blive til, men det gemmer sig godt.

Smagen: Allerede efter et par sekunder er man ikke i tvivl om, at den består af ret meget grain whiskey. Den smager “kornet” og den er meget let og tynd i det. Der er lidt vanilje, honning og karamel sammen med en del fad og det er sådan set det. Der er ikke det store at berette og selvom den slet ikke er så bitter som jeg havde forventet, så er den stadig mere bitter end jeg egentlig bryder mig om.

Eftersmagen: Kort eftersmag, som er sød og lidt sur på samme tid. For meget bitter træ og den river faktisk lidt på vejen ned.

Karakter: 71/100 (skala)

Flasken er prydet med ordene “Ireland’s Finest Whiskey”… Hvis det er tilfældet, så bør den irske whiskeyindustri dreje nøglen om med det samme. Lige bortset fra at den prikker lidt i næsen, så er næsen som helhed faktisk ganske fin. Ja, det er tydeligt at der er meget grain whiskey i, men den lægger så heller ikke skjul på at det er en blended whiskey. Problemerne starter først i smagen og selvom grain whiskeyen er sød, så er den også for ung og de fade, som er blevet brugt har vist lidt for mange år på bagen. Den er ret bitter i smagen, den bliver endnu mere bitter i eftersmagen og i det store hele er det vist ikke meningen at den skal drikkes rent. En flaske koster under 200 kroner, men det er stadig mere end en flaske Jameson som jeg klart ville foretrække i dette tilfælde.

Slàinte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *