Kilchoman frigiver Sauternes Cask

Kilchoman er klar med ny limited release aftapning.

Kilchoman Sauternes CaskKilchoman Sauternes Cask Matured har som navnet antyder ligget på tidligere Sauternes fade fra det berømte Chateau d’Yquem. Sauternes er en sød fransk vin fra Sauternais regionen i Bordeaux. Der bruges tre forskellige druer til Sauternes (Sémillon, Sauvignon Blanc og Muscadelle) og for at man må lave Sauternes vin af dem skal de være angrebet af Botrytis Cinerea, som er en svamp, der får druerne til at rådne og begynde at minde om rosiner.

Det er første gang at Kilchoman lancerer en whisky, som har ligget på Sauternes fade, men de har tidligere lanceret aftapninger, der har ligget på portvins og Madeira fade, så konceptet er ikke ukendt for dem.

Whiskyen er 5 år gammel og der er ikke tale om en afslutning på Sauternes fade. Den har ligget på Sauternes fade i alle 5 år. Den er tappet ved 50% og den er hverken farvet eller koldfiltreret.

Anthony Wills, grundlægger og Managing Director hos Kilchoman udtaler:

Although only making up a small part of our range, full term wine cask maturation in Port, Madeira and now Sauternes has produced fantastic results. The combination of peat smoke, fragrant Kilchoman spirit and full maturation in fresh Sauternes casks makes for a truly unique single malt.

Robin Bignall, Production Manager hos Kilchoman udtaler:

Having spent its full maturation period in fresh Sauternes casks the whisky has inevitably taken on the textured white age influence associated with Sauternes casks however it remains balanced with an intriguing mix of maritime peat smoke, sweetness and citrus vibrancy.

Flasken kommer på markedet i morgen den 7. september 2016 og den kan blandt andet købes direkte fra Kilchomans webshop. Der er produceret 6.000 flasker og de koster £73,50 stykket.

Kilde: Kilchoman

Mere information og flere indlæg om Kilchoman.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.