Kilkerran WIP 7 Bourbon

Sig Campbeltown og så tænker de fleste automatisk på Springbank. Det er dog ikke Springbank vi skal forbi i dag og så er det måske alligevel. Hvis du er forvirret så forstår jeg det godt. Dagens anmeldelse er en Kilkerran, som bliver produceret på Glengyle destilleriet, der ligger et spytkast fra Springbank og det er såmænd også Springbank, som ejer Glengyle. Som altid når vi har med whisky at gøre, så ligger der en god historie bag og den kan du læse her.

Den whisky vi skal smage i dag er Kilkerran Work In Progress 7 Bourbon Wood. Den første WIP blev frigivet i 2009 og de første fire udgaver havde udelukkende lagret på tidligere bourbonfade. WIP5 fra 2013 kom i to forskellige udgaver. Én som havde ligget på tidligere bourbonfade og én som havde ligget på tidligere sherryfade. Det samme gjorde sig gældende med WIP6 fra 2014 og i 2015 kom så WIP7. Ligesom de to tidligere år, kom der to udgaver. Forskellen denne gang var dog at aftapningen fra bourbonfade var tappet ved fadstyrke. Alle WIP aftapninger er destilleret i 2004, så WIP1 var altså 5 år gammel da den blev frigivet og WIP7 er 11 år gammel. Senere i år er Glengyle klar med deres 12 års aftapning og dermed kommer der ikke flere Work In Progress aftapninger.

Mere information og flere indlæg om Kilkerran.

Kilkerran WIP7 BourbonKilkerran Work In Progress 7 Bourbon
Destilleret: 2004
Tappet: 2015
Alder: 11 år
Alkohol: 54,1%
Koldfiltreret: Nej
Farvet: Nej

Næsen: Frugtig og maltet. Nok egentlig mere maltet end frugtig og jeg kan ikke rigtig bedømme, hvad det er for noget frugt. Man kan sagtens fornemme røgen, men nogen røgbombe er det ikke. Den er ret mineralsk i næsen. Godt med salt. Lidt nødder, noget vanilje og lidt lime. Den bliver bedre med noget tid i glasset, til gengæld så synes jeg ikke rigtig at den tåler vand. Med vand dufter den lidt af kogt blomkål og jeg synes bare at den bliver sur at dufte til.

Smagen: Lidt mere røget end næsen giver antydning til. Ikke den der medicinske røg eller bålstedet. Mere sådan en gammel jordslået tobaksdåse. Noget karamel og nogle frugter, men her er vi nærmere ovre i nogle tropefrugter. Igen meget maltet. Lidt peber og så har den en meget cremet fornemmelse i munden. Igen synes jeg at den falder fra hinanden med vand.

Eftersmagen: Lang mere lidt mere røg. Noget citron og peber. Brænder lidt på vejen.

Karakter: 85/100 (skala)

Jeg ville ønske at den her kunne håndtere lidt vand, for et eller andet sted synes jeg faktisk, den har brug for det. Vandet fjerner skarpheden i eftersmagen, men det ødelægger også næsen og paletten. Jeg går ud fra at deres kommende 12 års vil indeholde både bourbonfade og sherryfade og så er det selvfølgelig en helt anden whisky vi står med. Til trods for min kritik, så er det faktisk en ganske spændende dram og det har da også været spændende at følge udviklingen gennem årene. Det har generelt været bourbon aftapningerne, som har klaret sig bedst og dermed er de også svære at skaffe. Skulle man være interesseret i at prøve Kilkerran så ville jeg dog ikke tøve med at prøve sherry aftapningen i stedet for. Man kan selvfølgelig også bare vente til deres 12 år kommer på markedet senere i år. Den glæder jeg mig i hvert fald til.

Slàinte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *