Kiln Embers

Wemyss Malts kunne fejre 10 år fødselsdag i 2015 og i den anledning lavede de en limited edition blended malt som de kaldte Kiln Embers. Det er, som navnet antyder, en røget whisky vi har med at gøre og den bygger videre på deres Peat Chimney blended malt, som også er røget. Kiln Embers indeholder dog dobbelt så meget Islay whisky i forhold til Peat Chimney. Der blev lavet i alt 12.000 flasker af denne aftapning, som er tappet ved 46% og uden koldfiltrering. Tusind tak til importøren 1423 for denne sample.

Mere information og flere indlæg om Wemyss Malts.

Kiln EmbersKiln Embers
Alder: NAS
Alkohol: 46%
Koldfiltreret: Nej
Farvet: Nej

Næsen: Meget mere røget end deres Peat Chimney. Aske og bålsted. Bitre æbler, som ikke er helt modne endnu. Citrus. Vådt halm og våd skovbund. Salt og lidt karamel. Honning. Der er en smule new make over næsen, men det igen hvad man kan forvente at sådan en type whisky. Der er også lidt lagt lidt fisk på grillen. Efterhånden som næsen vænner sig til røgen kommer der noget sødme.

Smagen: Dejlig saltet og røgen er der lige med det samme. Karamel og honning sørger for sødmen og citronerne sørger for det sure. Den bliver pebret senere i paletten og så bliver den tør med aske og tobak. Den er ret olieret og lidt af barbecuen fra næsen kommer med over her. Den er meget lidt kompleks, men det er igen ikke meningen.

Eftersmagen: Ret lang og tør eftersmag. Masser af tobak, aske og mere citrus.

Karakter: 84/100 (skala)

Klart en af bedste blended malt fra Wemyss, som jeg har smagt indtil nu. Ikke fordi at den er vildt spændende eller kompleks, men fordi den faktisk leverer det, der står på æsken. Det her er samme grundopskrift som alle de andre peatede blended malts, der er på markedet og hvis man er til dne slags whisky, så er den da værd at overveje. Den mangler måske lidt sødme i paletten, men til gengæld så er der masser af salt og en ganske lækker tør fornemmelse sidst i paletten og videre ud i eftersmagen. Det er som sagt en limited edition, så det kan godt være at den er lidt svær at finde på hylden, men den koster omkring 500 kroner. Hvis du ikke kan finde den, så vælger du bare en af de andre røgede blendede malts. Så meget meget forskel er der altså heller ikke på dem.

Slàinte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.