Kininvie 23 YO

Så blev de sidste juleindkøb foretaget og dagen afsluttes, ligesom de fleste andre dage i denne december, med en lille dram. Under dagens låge gemmer der sig en Kininvie single malt som er 23 år gammel. Dette er første aftapning fra Kininvie, der er ejet af William Grant & Sons, som også står bag Glenfiddich og Balvenie. Julekalenderen er købt hos whisky.dk og er luksusudgaven med whisky.

Mere information og flere indlæg om Kininvie.

Julekalender 22/12-2014Kininvie 23 YO
Destilleret: 1990
Tappet: 2014
Alder: 23 år
Alkohol: 42,6%
Koldfiltreret: Ja
Farvet: Ja

Næsen: Sød frugtig næse med fersken, appelsin og vanilje. Jeg synes der gemmer sig lidt græs et eller andet sted, men jeg kan ikke helt sætte en finger på det. Ganske svage sherrynoter.

Smagen: Kraftig smag af fad. Cremet fornemmelse i munden, men ikke mange af de dufte som er i næsen. Græs og fersken er der dog.

Eftersmagen: Ret lang eftersmag med mere smag af fad. Brænder lidt bagerst i halsen.

Karakter: 77/100 (skala)

Den har ligget på en blanding af sherry og bourbonfade, men et eller andet siger mig at det ikke er de bedste tønder der er brugt. Den smager væsentlig yngre end det, der står på flasken og prisen taget i betragtning, så er jeg nok lidt skuffet. Den er ikke direkte dårlig, den er bare ikke prisen værd.

Slàinte!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.