Koval i samarbejde med Mikkeler

Det amerikanske Koval Distillery, som ligger i Chicago, har indgået et partnerskab med det danske mikrobryggeri Mikkeler.

Koval MikkellerDet samarbejde har resulteret en ny aftapning, som er destilleret af en mash bill, der består af chocolate malt, som blandt andet bruges til at lave portere og stouts med. Inspirationen til samarbejdet kom efter, Mikkeler vandt anerkendelse for deres Beer Geek Breakfast, som blandt andet er lavet på havre og en smule kaffe.

Robert Birnecker, CEO og Master Distiller hos Koval udtaler:

“It was reminiscent of our oat whiskey, and we thought the addition of chocolate malt would both reflect their beer mash bill and add new depth to one of our most unique whiskeys.”

Den nye whiskey frigives som single barrel og den er tappet ved 40%.

Det er Kovals første release i år og der kommer yderligere to aftapninger, som også vil være lavet i samarbejde med virksomheder, der er unikke inden for deres felt.

Den nye aftapning kommer til salg i Chicago området og naturligvis i Danmark. Der er kun produceret en begrænset mængde, men præcist hvor mange ved jeg ikke.

Kilde: Koval

Mere information og flere indlæg om Koval.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *