Krügers Schloß Whisky No. 15

Cirka 65 kilometer syd for Flensborg ligger byen Rendsburg og her ligger der en whiskybutik, som hedder Krügers Whiskygalerie. Ikke den største whiskybutik i verden, men det er også hjemsted for WhiskyAuction og dermed en ret stor spiller på det europæiske whiskymarked. Fra tid til anden får de lavet aftapninger specielt til butikken og serien, som går under navnet Schloß Whisky, er altså en af dem. I skrivende stund er den serie nået til nummer 15 og ligesom nummer 14, så er det en ung aftapning fra Miltonduff. Hvis man skulle befinde sig på de kanter, så vil jeg kraftigt anbefale at man lægger vejen forbi og får sig en dram og en snak.

Mere information og flere indlæg om Miltonduff.
Mere information og flere indlæg om Krügers.

Krügers Schloß Whisky No. 15Krügers Schloß Whisky No. 15
Destilleret: 2006
Tappet: 2015
Alder: 8 år
Alkohol: 64,8%
Koldfiltreret: Nej
Farvet: Nej
Udbytte: 329
Fadtype: Oloroso Sherry Cask

Næsen: Det første indtryk er meget voldsomt og den høje alkoholprocent fornægter sig ikke. Den er meget sprittet og meget indelukket, så vi giver den lidt vand og lidt tid i glasset. Når den nærmer sig de 50% begynder der at ske noget. Nu bliver den frugtig, sød og krydret. Der er de klassiske mørke bær, nogle dadler og kanel. Der er også nelliker og appelsin sammen med noget smørsyre og lidt svovl, som dog bliver mindre som tiden går. Jeg er ikke specielt følsom over for svovl, men jeg kender dem, som er det og de vil øjeblikkelig hade denne her.

Smagen: Smager lidt af krydderkage i starten. Der er igen masser af kanel og her er der også lidt rosiner og noget chokolade. Appelsinerne er blevet skrællet og der kun skallen tilbage. Den bliver meget pebret midt i paletten, men sødmen er der stadigvæk. Lidt brun farin og noget brændt karamel. Jeg synes den er nærmest udrikkelig uden vand, men til gengæld bliver den meget bedre med vand. Den er meget tyk og fyldig og den tørrer munden godt ud.

Eftersmagen: Lang sød og krydret eftersmag. Kanel, appelsin, chokolade og kirsebær(!)

Karakter: 84/100 (skala)

Den er lidt sær den her Miltonduff. På den ene side er det en rigtig dejlig sherrylagret whisky og på den anden side, så kræver den rigtig meget af den som drikker den. Jeg synes personligt at den både lugter og smager grimt uden vand. Næsten udrikkelig i mine øjne. Men med rigeligt vand og masser af tid bliver den en ganske spændende sherrybombe med masser af frugtighed, krydderi og sødme. Den er, i sagens natur, lidt endimensionel og jeg tror, at man skal kunne lide den her type whisky for at sætte pris på denne Miltonduff. Samtidig skal man ikke være for følsom over for svovl, for det kan den ikke siges sig selv helt fri for. På den anden side, så koster en flaske €75 og til den pris kan det ikke gå helt.

Slàinte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.