Lagavulin frigiver 8 YO

Lagavulin fylder 200 år her i 2016 og festlighederne skydes i gang med frigivelsen af en 8 år gammel aftapning.

Lagavulin 8 YODen nye aftapning er en limited edition og desværre ikke en permanent udvidelse af sortimentet. Den er som sagt 8 år gammel og den har hovedsageligt lagret på tidligere bourbonfade. Den er tappet ved 48% og den er ikke koldfiltreret. Jeg ved ikke om den er farvet, men jeg kan næppe forestille mig det.

På etiketten er der et udsnit fra Alfred Barnards fremragende bog “The Whisky Distilleries of the United Kingdom. Det lyder som følger:

“We journeyed through the village of Lagavulin, ‘The Mill in the Valley’, and no prettier or more romantic spot could have been chosen for a distillery. We tasted som eight years old before starting, which was exceptionally fine.”

Georgie Crawford, Distillery Manager hos Lagavulin udtaler:

“With this new 8 Year Old, we were trying to create something as a tribute to Alfred Barnard, and I think the team has absolutely knocked it out of the park. It doesn’t have the big bite of the 12 Year Old; it’s more refined. I find it challenging and serene at the same time. It’s incredibly smooth for an eight year old, but it has that robust character.”

Den nye aftapning kommer på markedet i Europa til april og prisen er omkring €60. Senere på året kommer den sædvanlige Feis Ile aftapning og den årlige 12 års, men der er ikke rygter om at der skulle komme flere jubilæumsaftapninger.

Mere information og flere indlæg om Lagavulin

 Lagavulin 8 YO Label

2 Comments

  1. Ved man hvor mange flasker der bliver tappet af 8 års?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.