Laphroaig 10 YO Cask Strength Batch 007

I går anmeldte jeg den klassiske Laphroaig 10 YO og i dag skruer vi lidt op for  styrken med en anmeldelse af Laphroaig 10 YO Cask Strength Batch 007. Som navnet antyder så er denne aftapning i bund og grund en cask strength udgave af deres normale 10 års aftapning. Batch 007 udkom i starten af 2015 og der plejer at komme en ny hvert år, men dette års batch lader vente på sig selvom det var lovet til starten af året. Den har udelukkende ligget på tidligere bourbonfade.

Mere information og flere indlæg om Laphroaig.

Laphroaig 10 YO Cask Strength Batch 007Laphroaig 10 YO Cask Strength Batch 007
Alder: 10 år
Alkohol: 56,3%
Koldfiltreret: Nej
Farvet: Nej

Næsen: Røg ved fadstyrke kan ikke beskrives. Det skal opleves! Det er lidt som at stikke næsen ned til en tændt cigar. Masser af aske og trækul. Barbecue og et bål, der brænder meget voldsomt. Sjovt nok, så er det medicinske skubbet lidt i baggrunden her. Det er der, men det er ikke så karakteristisk som det plejer at være. Salt, karamel og honning. Der er også et ordentlig skud vanilje.

Smagen: Dem der har prøvet at tygge tobak vil være helt på hjemmebane her. Det er en meget voldsom kombination af røg og maritime elementer, som bliver efterfulgt af sødme. Først tobak, tjære, aske og bål. Så noget salt og lidt barbecue. Senere lidt frugt, noget chokolade, karamel, vanilje og en kop kaffe til at slutte det hele af med inden røgen vender tilbage og sætter ild til hele din mund. Peber, lakrids, røg, røg og mere røg, som bliver så voldsom at man er nødt til at synke. Hold nu kæ..!

Eftersmagen: Laaaang kraftig eftersmag med masser af aske, trækul, tobak og chokolade.

Karakter: 90/100 (skala)

Fantastisk! Hvis man kun skal have én flaske Laphroaig stående, så skal det være denne her. Jeg prøvede den efterfølgende med vand, men det vil jeg simpelthen ikke anbefale. Den skal opleves ved fuld vindstyrke og man er bare nødt til at holde fast i bordkanten mens det blæser. Hvis man samtidig er lidt forkølet eller tilstoppet, så garanterer jeg at den også tager det meste af det. Det er kun en sample jeg har drukket, så jeg håber virkelig at Laphroaig laver en ny aftapning her i 2016, så der kan komme nogle flasker i skabet. Det er indlysende at den får mine varmeste anbefalinger og er man peathead så er den en del af pensum. Laphroaig burde droppe deres normale 10 års og udelukkende sælge den ved fadstyrke. Bum!

Slàinte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.