Laphroaig PX Cask

Efter at have anmeldt Laphroaig Quarter Cask og Laphroaig Triple Wood er turen nu kommet til Laphroaig PX Cask, som er forholdt travel retail markedet. Ligesom Quarter Cask, så har PX Cask først lagret på almindelige bourbonfade inden den bliver overført til de mindre Quarter Cask. Hvor Triple Wood herefter bliver overført til Oloroso sherryfade bliver PX Cask i stedet overført til sherryfade, som tidligere har indeholdt Pedro Ximénez sherry og her ligger den så i to år. Laphroaig PX Cask er ligesom de andre to også tappet ved 48%, den er heller ikke koldfiltreret og den mangler også en aldersdeklaration.

Mere information og flere indlæg om Laphroaig.

Laphroaig PX CaskLaphroaig PX Cask
Alder: NAS
Alkohol: 48%
Koldfiltreret: Nej
Farvet: Ja

Næsen: Meget medicinsk og meget saltet med masser af sødme bagved. Den er røget, men det er sødmen, der dominerer. Igen masser af barbecue. Tjære og gammelt askebæger. Rosiner, brændte figner, brændte nødder, kanel og brun farin. Lidt røget kød og så er der den, for mig, velkendte Laphroaig karamel. Meget bedre næse end Triple Wood.

Smagen: Virkelig afdæmpet ankomst. Der er hav i smagen, den er saltet og der er nogle skaldyr på grillen. Sødmen kommer snigende i form af rosiner og brun farin med et lille snert af noget, som minder om tranebær. Lidt brændte nødder og noget fad. Den bliver virkelig tør sidst i paletten og der er noget kanel. Røgen kommer først til sidst, men så smager den også forkullet og lidt som om at munden bliver fyldt med aske.

Eftersmagen: Lang og meget tør eftersmag. Tobak, tjære og sherry. Virkelig en dejlig eftersmag.

Karakter: 86/100 (skala)

Lad mig starte med at få det af vejen. Laphroaig PX Cask er klasser bedre end Triple Wood i mine øjne. Her har sherryfadene haft tid til at sætte deres præg på smagen i en sådan grad at det ikke føles kunstigt. Den mangler stadig den der meget voldsomme Laphroaig røg, men den kommer sidst i paletten og i eftersmagen som er fantastisk. Den der tørre sødme passer bare rigtig godt til mine smagsløg. Jeg kunne måske godt tænke at den var lidt mere røget i næsen, men man kan jo ikke få det hele. Hvis man leder de rigtige steder kan en flaske Laphroaig PX Cask skaffes for 550 kroner (det er for en hel liter) og det er den i hvert fald værd. Jeg kan varmt anbefale den.

Slàinte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.