Laphroaig QA Cask

Jeg har et lille smil på og det er fordi at vi skal smage en Laphroaig i dag. Det er deres QA Cask, som er i glasset og aftapningen er lavet til travel retail markedet. QA står i dette tilfælde for Quercus Alba, som er det latinske navn for amerikansk hvid eg og det skyldes at den, efter et ukendt antal år på brugte bourbon fade fra Maker’s Mark, er afsluttet på nye tønder af amerikansk eg.

Mere information og flere indlæg om Laphroaig.

Laphroaig QA CaskLaphroaig QA Cask
Alder: NAS
Alkohol: 40%
Koldfiltreret: Ja
Farvet: Ja

Næsen: Den velkendte varme og runde Laphroaig røg som jeg er kæmpe fan af, vanilje, læder og jod. Laphroaig kan godt dufte lidt af medicinskab og denne er ingen undtagelse.

Smagen: Sød og let krydret, trækul og brændt vanilje. Saltvand. Røgen følger fint med uden dog at være lige så lækker som i næsen. Lidt kedelig måske.

Eftersmagen: Let sødme og smag af fad. Det er her at det nye amerikanske egetræsfad træder igennem og røgen er med til at give en lang og varm eftersmag. Dejlig eftersmag egentlig.

Karakter: 77/100 (skala)

Nu bliver jeg nok lidt hård, men det er uden tvivl den kedeligste Laphroaig jeg har smagt til dato og jeg er ærlig talt lidt skuffet og havde forventet mere. Det er en dejlig dram, men den minder ret meget om deres 10 års og det føles som om at der bare er mindre af det hele i den her. Den føles på en eller anden måde forjaget og det er en skam. Hvis Laphroaig havde taget deres 10 års og givet dén ekstra tid på de nye fade, så tror jeg at resultatet havde været intet mere end fantastisk. Jeg stod i den situation at jeg skulle vælge mellem Laphroaig 10, Laphroaig Quarter Cask og denne her og jeg valgte denne her. Jeg fortryder ikke det valg, men jeg vælger den med garanti ikke næste gang.

Slàinte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.